17:55 21.10.2021

Стефанчук: Поки що немає підстав говорити про якісь кадрові ротації в Кабміні, крім відставки Абрамовського

2 хв читати
Стефанчук: Поки що немає підстав говорити про якісь кадрові ротації в Кабміні, крім відставки Абрамовського

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що на сьогодні немає підстав для інших кадрових ротацій у Кабінеті Міністрів України, крім відставки міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського.

"Я завжди кажу про те, що можу коментувати будь-які кадрові рішення тільки після того, як для цього є підстави. Ось я можу сказати, що стосовно пана Абрамовського (міністра екології - ІФ) підстава є, і це його особиста заява, про те, що він хоче скласти з себе повноваження. Щодо інших членів уряду станом на зараз у мене немає підстав говорити про якісь кадрові зміни", - сказав Стефанчук на брифінгу в четвер.

Як повідомлялося, 19 жовтня до Апарату Верховної Ради надійшла офіційна заява Абрамовського про відставку з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. Комітет з питань екологічної політики та природокористування на своєму засіданні 20 жовтня розглянув заяву Абрамовського та рекомендував парламенту визначатися з ухваленням рішення з цього приводу шляхом голосування в сесійній залі.

За словами голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, за відставку Абрамовського в парламенті буде достатня кількість голосів. Він також розповів, що основною претензією до роботи міністра є вкрай висока корумпованість екоінспекції в регіонах.

Джерело агентства "Інтерфакс-Україна" повідомило, що відомство може очолити голова підкомітету з питань газової, газотранспортної галузі та політики газопостачання комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанин ("Слуга народу"). Пізніше стало відомо, що депутатська фракція "Слуга народу" планує обговорити кандидатів на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів України на своєму засіданні 1 листопада.

Верховна Рада призначила Абрамовського міністром захисту довкілля та природних ресурсів 19 червня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА