17:56 21.10.2021

Стефанчук: Мені ніхто ніколи не вказував, на які телеканали ходити

2 хв читати
Стефанчук: Мені ніхто ніколи не вказував, на які телеканали ходити

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявляє, що йому ніхто не вказував, в ефірах на яких телеканалах брати участь.

"Мені ніхто ніколи ніде не вказував, на які ефіри ходити, на які не ходити", - сказав Стефанчук на брифінгу в четвер, коментуючи заяви низки телеканалів про тиск на них з боку Офісу президента та партії "Слуга народу" у виборі учасників програми.

Він також наголосив, що бере участь у телеефірах рідко. "Я не дуже часто з'являюся на ефірах, тому що вважаю, що рутинна робота депутата має бути щоденною, а ходити по ефірах - це таке додаткове навантаження для тих, хто більше любить цей ярмарок марнославства", - зазначив Стефанчук.

За словами голови парламенту, ходити на ефіри треба тоді, коли є що сказати про результати своєї роботи.

Як повідомлялося, 20 жовтня журналістка, ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук звинуватила Офіс президента в політичному тиску на журналістів редакції шоу.

У Facebook вона написала, що зазначений тиск здійснюється у вигляді контролю з боку ОП за присутністю нардепів від "Слуги народу" на ефірах програми, а також у висуванні ультиматумів щодо їхньої участі.

У свою чергу радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на звинувачення й наголосив, що в ОП немає жодних заборон для представників влади, зокрема для народних депутатів із фракції "Слуга народу" на відвідування ефірів телеканалів.

Пізніше голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко заявив, що журналісти мають право самостійно обирати формати і теми обговорення, а також запрошувати гостей на ефіри, проте визначальним чинником при цьому є дотримання професійних стандартів та інтереси аудиторії.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський того самого дня назвав "хайпом" звинувачення Мирослави Барчук у контролі присутності на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу" з боку Офісу президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА