07:17 26.10.2021

Арахамія про висловлювання Данілова щодо "жорсткої президентської республіки": Такі питання мають вирішуватися виключно через референдум

1 хв читати
Арахамія про висловлювання Данілова щодо "жорсткої президентської республіки": Такі питання мають вирішуватися виключно через референдум

Питання щодо зміни форми правління в Україні мають вирішуватися виключно через механізми всеукраїнського референдуму, але відповідної дискусії в суспільстві на сьогодні немає, вважає голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Це особиста позиція пана Данілова. Наскільки мені відомо, він це ні з ким не погоджував. Це така сама ситуація, як і з паном Арестовичем, що він особисту думку озвучує, але всі транслюють це як позицію посадової особи. І виходячи з того, у нас потім триває дискусія, яка зараз взагалі немає місця. Тобто моя думка: такі питання мають бути вирішені виключно через механізми референдуму", - сказав Арахамія в ефірі телеканалу "Україна 24" у понеділок увечері, коментуючи висловлювання секретаря Ради нацбезпеки та оборони ( РНБО) Олексія Данілова про необхідність запровадити в Україні "жорстку президентську республіку".

Водночас він наголосив, що на сьогодні у цьому немає необхідності, оскільки в суспільстві немає "такої великої дискусії", тому "це якісь слова, які не мають жодної кампанії".

Як повідомлялося, Данілов в інтерв'ю виданню "РБК-Україна" висловив думку про необхідність запровадити в Україні "жорстку президентську республіку", бо тоді "є відповідальна людина, яка розуміє, на що вона йде, навіщо, і таке інше".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА