11:40 26.10.2021

Україна рухається до стандартів НАТО набагато швидше, ніж у попередні роки – Корнієнко

2 хв читати
Україна рухається до стандартів НАТО набагато швидше, ніж у попередні роки – Корнієнко

Результати втілюваних реформ свідчать про те, що Україна рухається до стандартів НАТО набагато швидше, ніж у попередні роки, вважає перший заступник голови Верховної Ради та голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Як повідомляє прес-служба "Слуги народу", на засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО (UNIC) Корнієнко зазначив, що команда президента Володимира Зеленського одразу взяла курс на модернізацію України та реальні реформи, а багато змін при цьому було втілено вперше за 10, 20 і навіть 30 років, незважаючи на опір.

Зокрема, йдеться про відкриття ринків, боротьбу з "кнопкодавством", скасування депутатської недоторканності, проведення реальної децентралізації влади, обмеження впливу великого бізнесу на політику, комплексну реформу прокуратури та безпрецедентну судову реформу, забезпечення інституційної незалежності та спроможності антикорупційних органів.

Окрім того, за словами першого віце-спікера, парламент вийшов на фінішну пряму у реформі Служби безпеки України, здійснюється банківська реформа – минулого тижня ВР завершила черговий етап, який посилив Нацбанк.

"Можна продовжувати з прикладами, але напрям зрозумілий: побудова прозорих та міцних інститутів, вільних від корупції – для швидкого економічного зростання та розвитку. Результати наших реформ свідчать: ми рухаємось до стандартів НАТО, причому рухаємось набагато швидше, ніж у попередні роки. Народ України вже втомився від обіцянок політиків. Це змушує нас рухатися швидше", – заявив перший віце-спікер у вівторок в Одесі.

Водночас він подякував партнерам – країнам-членам НАТО, країнам-членам Парламентської асамблеї НАТО за підтримку процесів внутрішніх реформ в Україні.

"Ваше слово схвалення, підтримки – іноді важить дуже багато. В якомусь сенсі ваше слово перетворюється на зброю, на аргумент, що допомагає когось переконати в Україні. Ми з вами – однодумці щодо майбутнього України. Ми хочемо бачити її сучасною, модерновою, з відкритою економікою і міцними інститутами демократії. Впевнений – ви бачите це так само", – наголосив парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА