14:01 26.10.2021

Україна виявилася неготовою до третьої хвилі пандемії через відсутність належної підтримки медицини та бізнесу – нардеп Рудик

2 хв читати
Україна виявилася неготовою до третьої хвилі пандемії через відсутність належної підтримки медицини та бізнесу – нардеп Рудик

Держава не змогла розробити конструктивної програми підтримки підприємців та у належний спосіб приділити увагу системі охорони здоров'я, внаслідок чого Україна виявилася неготовою до третьої хвилі пандемії COVID-19, заявила лідер партії "Голос", народний депутат Кіра Рудик.

"На яку довіру можна розраховувати, коли і власники бізнесів, і наймані працівники бачать, що держава готова зруйнувати їхню справу? Готова тиснути на малий і середній бізнес, щоб отримати більше податків. А потім бездарно витратити ці податки на піар-проекти імені себе. В той час як олігархи примножують свої прибутки. Не отримала необхідної уваги від держави також медицина. Як інформаційно, так і матеріально. За 18 місяців держава не змогла забезпечити лікарні кисневими станціями, а лікарів - необхідними захисними засобами. В результаті до третьої хвилі країна виявилася неготовою", – наводить її слова прес-служба політсили.

За її словами, найскладніше питання – це вакцинація, тому що владі "дуже зручно зайняти одну з радикальних позицій і списати все на "несвідомих" громадян", але Рудик впевнена, що необхідно чесно і системно аналізувати причини провалу вакцинації.

Як наголосила парламентар, слід чітко визначити, що масова вакцинація знижує і рівень захворюваності, і швидкість поширення хвороби, і головне – тяжкість хвороби та рівень смертності.

"В Україні ж закупівлі та постачання вакцини супроводжувалися величезною кількістю скандалів. Це підривало довіру до держави як постачальника вакцини", - зазначила Рудик.

Водночас лідер "Голосу" також вважає, що влада в Україні не змогла реалізувати жодної масштабної кампанії на телебаченні чи інших ЗМІ з метою популяризації вакцинації: "Навіть коли в Україні стали доступні усі перевірені вакцини світових виробників, ніякого сплеску вакцинації до сьогодні не було".

Аналізуючи необхідність "примусової вакцинації", Рудик пояснила, що в такому разі влада знову "попадає в пастку", бо будь-який примус не збільшує довіру, не надає легітимності, не допомагає досягти необхідного для збереження життів рівня вакцинованих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА