16:23 02.11.2021

"Євросолідарність" та "Голос" зібрали голоси для позачергового засідання, щоб ухвалити закон про кисневі станції у лікарнях – Герасимов

3 хв читати
"Євросолідарність" та "Голос" зібрали голоси для позачергового засідання, щоб ухвалити закон про кисневі станції у лікарнях – Герасимов

Співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов повідомив, що фракції "Євросолідарність" та "Голос" зібрали необхідну кількість підписів для позачергової сесії парламенту, щоб терміново розглянути законопроект про встановлення в лікарнях кисневих станцій, повідомляється на сайті "Євросолідарності" у вівторок.

"Як ви знаєте, сьогодні ситуація з киснем у лікарнях критична. Ми чуємо це від лікарів, ми бачимо заголовки газет майже щодня. А влада одночасно говорить нам, що проблем нібито немає. І це дуже дивно чути від них, ніби вони живуть в іншому світі", – сказав Герасимов на брифінгу у парламенті.

Він наголосив, що саме з ініціативи опозиції зараз зібрано 155 підписів народних депутатів із вимогою терміново скликати позачергове засідання та ухвалити законопроект №5460 про кисневі станції.

"Також хочу повідомити, що зараз опозиція - "Європейська солідарність", "Голос" - ініціюватиме термінову зустріч у спікера Верховної Ради для того, щоб цей законопроект був прийнятий протягом годин, а не місяців, як вони це робили", - наголосив співголова фракції.

Народний депутат із фракції "Голос" Інна Совсун закликала монобільшість підтримати критично необхідний для країни законопроект. "Я дуже сподіваюся, що зараз, попри все, "Слуги народу" проголосують за цей законопроект і виділять ті кошти, які потрібні для того, щоб у лікарнях був кисень", - зазначила вона.

На початку пленарного тижня лідер "Євросолідарності", п'ятий президент України (2014-2019 рр.) Петро Порошенко закликав негайно провести позачергове засідання парламенту та ухвалити рішення щодо забезпечення лікарень киснем та електрогенераторами. "Євросолідарність" та "Голос" отримали підписні листи для скликання позачергової сесії для негайного ухвалення законопроекту №5460 для забезпечених усіх регіонів додатковими кисневими підстанціями. З'ясувалося, що з липня бюджетний комітет не розглянув цей законопроект у другому читанні.

Проект закону про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на закупівлі, проектування та встановлення кисневих станцій було ухвалено в першому читанні 15 липня 2021 року. Проект передбачає створення нової бюджетної програми "Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров'я", а також виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров'я послуг із проектування та встановлення кисневих станцій.

Автори законопроекту зазначають, що з огляду на стан електромереж закладів охорони здоров'я встановлення кисневих станцій є єдиним способом забезпечення кисневої незалежності лікарень. Більше того, встановлення кисневих станцій є доцільним і там, де вже є інші способи кисневого потоку, що дасть змогу лікарням мати вибір між джерелами кисню – апаратами штучної вентиляції легень (ШВЛ), високоякісним киснем із балонів або резервуарів, киснем із власного генератора. Крім того, забезпечення опорних лікарень кисневими станціями дасть змогу знизити попит лікарень на кисень у балонах, що зменшить навантаження на логістичну мережу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА