21:34 04.11.2021

Харківський міськвиборчком відмовив "Опорі" у повторному підрахунку голосів на 10 дільницях і скасуванні рішення про визнання Терехова міським головою

2 хв читати
Харківський міськвиборчком відмовив "Опорі" у повторному підрахунку голосів на 10 дільницях і скасуванні рішення про визнання Терехова міським головою

Харківська міська територіальна виборча комісія частково задовольнила скарги, подані координатором Громадянської мережі "Опора" Миколою Зінченком у зв'язку з розбіжностями, виявленими на 10 дільницях в результаті звірки протоколів.

"Взяти до уваги факти наявності розбіжностей між протоколами Новобаварської та Основ'янської районних територіальних виборчих комісій... про підсумки голосування на позачергових виборах Харківського міського голови... та відомостями, що містяться у доданих до скарг документах під назвою "копія протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів на виборчих дільницях"... У задоволенні решти вимог відмовити", - йдеться у постанові міськвиборчкому.

Зінченко подав до міськвиборчкому дві скарги, в яких послався на зафіксовані спостерігачами "Опори" факти фальсифікації протоколу підрахунку голосів на користь секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на одній виборчій дільниці у Основ'янському районі та 9 дільницях у Новобаварському районі. Він просив взяти до уваги наявність розбіжностей у протоколах підрахунку голосів на виборчих дільницях і зобов’язати Основ’янську та Новобаварську районні територіальні комісії провести повторний підрахунок голосів на цих дільницях.

Крім того, Зінченко просив міськвиборчком визнати рішення про визнання Терехова міським головою таким, що не відповідає вимогам законодавства, і скасувати його.

У коментарі кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна Зінченко повідомив, що не виключає оскарження ухвали міськвиборчкому в суді.

"Завтра наші юристи отримають текст рішення на руки, проаналізують його і після цього ми вирішимо, чи оскаржуватимемо його в суді. Крім того, ми вже готуємо позови з вимогою повторного підрахунку голосів на тих дільницях, де наші спостерігачі виявили фальсифікації", - сказав Зінченко.

Як повідомлялося, увечері 1 листопада міська територіальна виборча комісія встановила результати голосування, згідно з якими секретар Харківської міськради Ігор Терехов здобув перемогу у першому турі, здобувши 146 249 голосів виборців (50,66%). За його найближчого конкурента, колишнього міського голову Харкова Михайла Добкіна, проголосували 82 008 осіб (28,41%).

31 жовтня у Харкові пройшли позачергові вибори міського голови. Вони були призначені через смерть Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА