12:59 05.11.2021

Група "За майбутнє" закликає ВР створити ТСК для розслідування причин смерті Полякова

2 хв читати
Група "За майбутнє" закликає ВР створити ТСК для розслідування причин смерті Полякова

Депутатська група "За майбутнє" пропонує створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради для розслідування причин смерті народного депутата Антона Полякова.

"Я прошу всіх вас створити тимчасову слідчу комісію, завдяки якій ми зможемо повноцінно розібратися в цій справі і дійти того чи іншого висновку про його смерть, вбивство", - заявила народний депутат Анна Скороход ("За майбутнє") на пленарному засіданні в п'ятницю.

Вона запропонувала народним депутатам створити ТСК наступного пленарного тижня та попросила голову фракції "Слуга народу" Давида Арахамію делегувати до комісії депутатів від монобільшості.

Як повідомлялося, вранці у п'ятницю, 8 жовтня, до поліції столиці надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці знайшли мертвим народного депутата Полякова. Попередньо було встановлено, що йому стало зле в таксі, його намагалися реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть". Причиною смерті Полякова, за попередньою інформацією правоохоронців, є гостра коронарна недостатність.

Причинами смерті Полякова могло стати хронічне захворювання, яке могло призвести до смерті, або ж отруєння невідомою речовиною, самостійно або невідомою особою, заявив на брифінгу начальник поліції Києва Іван Вигівський.

Згодом нардеп Галина Янченко (фракція "Слуга народу") повідомила, що у померлого Полякова в крові токсикологи знайшли алкоголь і метадон. Згодом директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко підтвердив цю інформацію. Правоохоронці розглядають дві версії потрапляння метадону в організм Полякова - самостійне вживання чи отруєння.

Похорон народного депутата Антона Полякова (депутатська група "За майбутнє") відбувся 11 жовтня в Чернігові.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін заявив, що в крові загиблого Полякова виявили, крім метадону, домішку димедролу. "Ми завершили одну з експертиз і можемо сказати, що це метадон із домішкою димедролу, так званий вуличний метадон. Димедрол посилює дію наркотичної речовини", - сказав Єнін в ефірі "Громадського".

Заступник міністра зазначив, що цю суміш не було отримано в аптеці. Проте, за його словами, міністерство не коментує, як ці речовини потрапили в організм Полякова.

У свою чергу народний депутат Анна Скороход заявила, що Полякова вбили. 31 жовтня в ефірі каналу "Україна 24" вона сказала, що Поляков ніколи не приймав наркотиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА