13:56 09.11.2021

Розрив між Зеленським та Порошенком у другому турі виборів - приблизно 8% - опитування "СОЦИС"

2 хв читати
Розрив між Зеленським та Порошенком у другому турі виборів - приблизно 8% - опитування "СОЦИС"

Якби в Україні найближчої неділі відбувалися президентські вибори, то чинний глава держави Володимир Зеленський отримав би більшість голосів, проте розрив між ним та п'ятим президентом України Петром Порошенком скоротився до 6%.

При цьому розрив між Зеленським та Порошенком у другому турі виборів становив би менше ніж 8%, свідчать результати опитування, проведеного центром "СОЦИС".

Згідно з оприлюдненими результатами дослідження, підтримати Зеленського на президентських виборах готові 18,6% українців, Порошенка - 12,6%. На третьому місці у рейтингу лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко - 8,2%, на четвертому - лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко з підтримкою 7,8% опитаних. Інші запропоновані респондентам кандидати отримали менше ніж 5% підтримки. При цьому варіант "за жодного з кандидатів" обрали 14,1% опитаних.

Якби другий тур президентських виборів за участю Зеленського та Порошенка відбувався найближчим часом, Зеленський отримав би 53,9% голосів тих, хто вже визначився з вибором (29,9% від загальної кількості респондентів). Підтримка Порошенка становила б 46,1% серед тих, хто визначився з вибором (25,6% від загальної кількості респондентів).

Опитування проводилося з 29 жовтня до 4 листопада 2021 року на всій території України, крім АР Крим та непідконтрольної українській владі частини Донецької та Луганської областей. Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку (старше 18 років), статі, типу поселення (місто/село) та поділу на області. Загалом було опитано 2000 респондентів.

Опитування проводилося методом телефонного інтерв'ю САТІ (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): +/-2,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА