13:34 11.11.2021

До Ради проходять сім партій, ще дві біля прохідного порога - соцопитування "Рейтингу"

2 хв читати
До Ради проходять сім партій, ще дві біля прохідного порога - соцопитування "Рейтингу"

Сім політичних партій подолали б прохідний 5%-й бар'єр, якби вибори до Верховної Ради проводили найближчим часом, свідчать дані дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 4-9 листопада.

За партію "Слуга народу" проголосували б 17,3% респондентів, які визначилися, за партію "Європейська солідарність" - 14%, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 12,2%, за партію "Опозиційна платформа - За життя" - 11%, за партію Дмитра Разумкова – 6,8%, за партію "Сила і честь" – 5,8%, за партію "Українська стратегія Гройсмана" – 5,2%.

Водночас ще дві політсили мають дуже близький до прохідного бар'єра рейтинг і зберігають високі шанси на потрапляння до парламенту: партія Мураєва "Наші" (4,9%) та Радикальна партія Олега Ляшка (4,8%).

3,3% респондентів, які визначилися, готові підтримати Всеукраїнське об'єднання "Свобода", 3,2% - Партію Шарія, 3,1% - "УДАР Віталія Кличка", 2,1% - партію "За Майбутнє", 1,7% - Об'єднання "Самопоміч", 1,3% - партію "Голос".

У динаміці рейтинг "Батьківщини", партії Разумкова, "Української стратегії Гройсмана" та Радикальної партії показують зростання порівняно з колишніми опитуваннями, решти політсил, зокрема "Слуги народу", "Євросолідарності" та "ОПЗЖ", – зниження.

Водночас лише 38% опитаних не підтримують відставку парламенту та проведення дострокових парламентських виборів, а більшість опитаних – 58% - підтримує. 55% підтримують відставку нинішнього уряду та призначення нового Кабінету Міністрів України.

Опитування проводили у всіх підконтрольних уряду регіонах серед 5000 респондентів віком від 18 років методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з допомогою комп'ютера). Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення, помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 1,5.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА