20:21 11.11.2021

"Голос" не приєднуватиметься до МФО Разумкова в парламенті - заступник голови партії Осадчук

3 хв читати
"Голос" не приєднуватиметься до МФО Разумкова в парламенті - заступник голови партії Осадчук

Члени фракції "Голос" не бачать доцільності приєднуватися до міжфракційного депутатського об'єднання "Розумна політика", яке у парламенті створює колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Ми періодично спілкуємося з Дмитром Олександровичем і на рівні керівництва фракції, і на рівні керівництва партії. Але на сьогодні у нас немає жодних ідей чи планів, або тим більше рішень щодо будь-якого об'єднання з його МФО або якимось майбутнім його політичним проектом", - сказав заступник голови партії "Голос", народний депутат Андрій Осадчук у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що представники "Голосу" залишаються "дуже різними за поглядами та ідеологією людьми з Разумковим".

"Можливо, нас наразі і поєднує те, що ми перебуваємо в суворій опозиції і до Зеленського, і до того, що відбувається в країні. Але взагалі ми по-різному сприймаємо і політику, і зовнішній світ. Тому нас безпідставно ототожнювати як людей, які близькі ідеологічно. До його МФО ми не плануємо приєднуватись і не бачимо в цьому доцільності. Те, що ми координуватимемо деякі політичні дії, маючи спільного політичного конкурента, тобто Зеленського та його людей, то так, ми, звісно, це робитимемо. Але на цьому етапі про якесь об'єднання не йдеться", - пояснив парламентарій.

Крім того, Осадчук наголосив, що оскільки Разумков був "плоттю та кров'ю проекту "Слуга народу", був першим номером у списку цієї партії на парламентських виборах", то він також несе певну відповідальність за все, що сталося в Україні за останні 2,5 року.

"При цьому Разумков робив і корисні речі: щонайменше він змушував Верховну Раду працювати в рамках Регламенту і забезпечував якийсь політичний баланс між дуже різними інтересами. Він реально був противагою, яка має бути в будь-якій великій системі. Для мене також принципово важливою історією є те, що ми змогли через Разумкова дотиснути введення сенсорної кнопки у залі засідань парламенту та перемогти кнопкодавство. Це було однією з моїх особистих цілей у Верховній Раді. Саме він прийняв це найважливіше для парламентаризму рішення, яке до нього не могли ухвалити 15 чи 20 років", - додав нардеп.

Як повідомлялося, 5 листопада Дмитро Разумков оголосив про створення у парламенті міжфракційного об'єднання "Розумна політика", до якого увійдуть 25 народних депутатів.

За словами політика, "це люди, які дотримуються принципів, яких важко було зламати й Офісу президента" під час голосування за його відставку з посади спікера.

8 листопада Разумков оприлюднив повний список із 25 парламентаріїв, які увійдуть до міжфракційного об'єднання "Розумна політика".

Згідно з фотокопією, оприлюдненою на його сторінці, членами цього МФО стане 21 член фракції "Слуга народу" (Володимир Козак, Василь Мокан, Роман Соха, Неллі Яковлєва, Оксана Дмитрієва, Валерій Божик, Дмитро Микиша, Артем Дмитрук, Ольга Саладуха, Олег Воронько, Олександр Бакумов, Ольга Коваль, Дар'я Володіна, Михайло Новіков, Роман Бабій, Аліна Загоруйко, Костянтин Касай, Дмитро Гурін, Михайло Крячко, Євген Петруняк, Іван Юнаков), двоє представників "Батьківщини" (Андрій Ніколаєнко, Володимир Кабаченко), а також позафракційний нардеп Людмила Буймістер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА