15:37 16.11.2021

Нардеп "Батьківщини" Кабаченко відмовився від участі у МФО Разумкова "Розумна політика"

2 хв читати
Нардеп "Батьківщини" Кабаченко відмовився від участі у МФО Разумкова "Розумна політика"

У Верховній Раді створено міжфракційне об'єднання (МФО) "Розумна політика", яке очолив екс-спікер парламенту Дмитро Разумков (позафракційний). При цьому один із заявлених раніше учасників МВО відкликав свій підпис ще до офіційного оголошення, повідомив віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко.

"Повідомляю про створення міжфракційного об'єднання "Розумна політика", - оголосив Корнієнко на пленарному засіданні парламенту у вівторок.

При цьому він додав, що народний депутат Володимир Кабаченко (фракція "Батьківщина") відкликав свій підпис про входження до цього МФО.

Як повідомлялося, 7 жовтня 2021 року Верховна Рада відкликала з посади голови парламенту Дмитра Разумкова. Разумков із травня до листопада 2019 року очолював політичну партію "Слуга народу", був першим номером у списку партії на дострокових парламентських виборах у 2019 році. Посаду спікера українського парламенту він обіймав з 29 серпня 2019 року.

5 листопада Разумков оголосив про створення у парламенті міжфракційного об'єднання "Розумна політика", до якого увійдуть 25 народних депутатів. За словами політика, "це люди, які дотримуються принципів, яких важко було зламати і Офісу президента" під час голосування за його відставку з посади спікера.

8 листопада Разумков оприлюднив повний список із 25 парламентаріїв, які увійдуть до міжфракційного об'єднання "Розумна політика".

Згідно з фотокопією, оприлюдненою на його сторінці, членами цього МФО стане 21 член фракції "Слуга народу" (Володимир Козак, Василь Мокан, Роман Соха, Неллі Яковлєва, Оксана Дмитрієва, Валерій Божик, Дмитро Микиша, Артем Дмитрук, Ольга Саладуха, Олег Воронько, Олександр Бакумов, Ольга Коваль, Дар'я Володіна, Михайло Новіков, Роман Бабій, Аліна Загоруйко, Костянтин Касай, Дмитро Гурін, Михайло Крячко, Євген Петруняк, Іван Юнаков), двоє представників "Батьківщини" (Андрій Ніколаєнко, Володимир Кабаченко), а також позафракційний нардеп Людмила Буймістер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА