13:23 21.11.2021

Порошенко: Ми доволі сильні, щоб захистити свободу, демократію та європейський вибір

2 хв читати
Порошенко: Ми доволі сильні, щоб захистити свободу, демократію та європейський вибір

Українське патріотичне співтовариство доволі сильне для того, щоб захистити свободу, демократію і європейський вибір України, заявив лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України (2014-2019) Петро Порошенко.

"І через сімнадцять років після Помаранчевої революції і через вісім років після початку Революції гідності ми впевнені – шанс, який ці події відкрили перед Україною, наше покоління не втратило. Ми відстояли свободу і незалежність. Ми – серед небагатьох країн, що зберегли демократію в цій частині світу", – сказав Порошенко у відеозверненні з нагоди Дня гідності і свободи в неділю.

За його словами, два з половиною роки тому до влади в Україні прийшли люди, для яких гідність і європейський вибір не представляли ніякої цінності. "Радує хіба що те, що на рівні риторики влада не сміє заперечувати курс на євроатлантичну інтеграцію... однак, якщо судити з конкретних справ і проектів, реальний рух України в Європу зупинено. Гірше того – у внутрішній політиці відбуваються процеси, що віддаляють нас від Європейського Союзу", – сказав політик.

Лідер "Європейської солідарності" зазначає: є приводи для тривоги, але немає місця для песимізму. "Ми точно знаємо про певні плани влади. Про деякі – здогадуємося. А поінформовані – значить озброєні!",- переконаний він.

"Європейська солідарність", громадянське суспільство, ветерани, волонтери, мільйони і мільйони українців достатньо сильні для того, щоб захистити свободу, демократію і європейський вибір. Це-наша спільна справа. Так само, як і оборона України від Путіна (президент РФ Володимир Путін – ІФ), захист від російської агресії, від Кремля, що так і не змирився з європейським вибором України. Разом ми – сила. І тому головні наші перемоги ще попереду", – резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА