07:37 24.11.2021

Прем'єр Грузії заявив про відсутність прогресу у політичних відносинах із РФ

2 хв читати
Прем'єр Грузії заявив про відсутність прогресу у політичних відносинах із РФ

Глава грузинського уряду Іраклій Гарібашвілі заявляє, що головним бар'єром у відносинах з Росією є те, що РФ не поважає суверенітет і територіальну цілісність республіки.

"Росія не поважає суверенітет нашої країни, єдність нашої країни та продовжує окупацію територій нашої країни. Саме це є головним бар'єром у наших відносинах", - заявив Гарібашвілі у вівторок увечері в ефірі Першого каналу Суспільного мовника Грузії.

Коментуючи стан відносин із РФ, він нагадав, що у 2012 році, коли партія "Грузинська мрія" прийшла до влади, з Росією не було жодних контактів, зокрема в економічному та культурному напряму.

"Єдине, всім нагадаю, що тодішній президент (Міхеіл - ІФ) Саакашвілі намагався (добитися - ІФ), щоб хоча б відкрився російський ринок, щоб відновилися торговельно-економічні відносини. З цією метою колишня влада навіть запровадила безвізовий режим для Росії, а також безумовно підтримала вступ Росії до Світової організації торгівлі, а натомість ми нічого не отримали", - сказав Гарібашвілі, дорікнувши колишній владі республіки в передачі та продажу багатьох стратегічних активів та об'єктів російським компаніям.

За словами прем'єра, коли прийшла до влади "Грузинська мрія", з боку європейських та американських партнерів були рекомендація та порада, щоб Грузія змогла досягти деескалації з Росією і, як він вважає, це зробити вдалося.

Гарібашвілі вказав на чинний формат неформального діалогу Грузії та РФ "Абашидзе – Карасін" (Празький переговорний формат Григорій Карасін – Зураб Абашидзе існує з 2012 року – ІФ), зазначивши, що в його рамках було зроблено багато практичних кроків.

Водночас він зазначив, що в політичному напряму жодного прогресу немає.

"У політичному напряму у нас немає жодних зрушень щодо Росії, це досить складне питання. Щодо Росії нашою головною претензією чи головною проблемою є територіальна цілісність нашої країни", - заявив прем'єр Грузії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА