13:24 24.11.2021

Зеленський лідирує у президентському рейтингу з 25,2% підтримки, у Порошенка 17,5%, у другому турі Разумков перемагає Зеленського

2 хв читати
Зеленський лідирує у президентському рейтингу з 25,2% підтримки, у Порошенка 17,5%, у другому турі Разумков перемагає Зеленського

За чинного президента України Володимира Зеленського готові проголосувати 25,2% українців, які взяли б участь у виборах глави держави, якби вони відбувалися найближчим часом, і визначилися зі своїм вибором, свідчить опитування, проведене Центром Разумкова 11-17 листопада.

П'ятого президента України (2014-2019 рр.), лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка готові підтримати 17,5% респондентів, що визначилися з вибором, лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 10,9%, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 9,4%, народного депутата, екс-спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова - 7,5%.

За лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка на президентських виборах готові проголосувати 5,2% респондентів, що визначилися з вибором, за лідера "Української стратегії", екс-прем'єра Володимира Гройсмана - 4,9%, за екс-нардепа Євгена Мураєва - 4,8%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 3,1%.

При цьому у другому турі Зеленського готові підтримати 25,7% загальної кількості опитаних, Порошенка - 21,9%, а 34,2% заявили, що не брали б участь у голосуванні.

Якби у другий тур вийшли Зеленський та Бойко, Зеленський переміг би з результатом 28,6% загальної кількості голосів, за Бойка проголосували б 17,3%, 33,8% не брали б участі у голосуванні.

Якби у другий тур вийшли Зеленський та Разумков, переміг би Разумков із 25,1% голосів, за Зеленського проголосували б 23,3%, не брали б участь у голосуванні 30,6%.

У динаміці рейтинг Зеленського, Порошенка, Бойка, Смешка та Ляшка показує зростання після тривалого падіння, Разумкова - невелике падіння після зростання, Тимошенко та Мураєва - незначне падіння, Гройсмана - зростання.

Опитування проводилося у всіх підконтрольних уряду регіонах серед 2018 респондентів віком від 18 років методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання. Вибірка репрезентативна за основними соціально-демографічними показниками, похибка вибірки з довірчою ймовірністю 0,93 не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА