20:12 24.11.2021

Прем'єр Естонії закликала Францію до спільних кроків щодо стримування військової активності РФ, спрямованої проти України

2 хв читати
Прем'єр Естонії закликала Францію до спільних кроків щодо стримування військової активності РФ, спрямованої проти України

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас (Kaja Kallas) на зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном у Парижі закликала вжити спільних кроків щодо утримання Росії від ескалації військової діяльності, спрямованої проти України.

"Наразі найголовніше - зробити все, що в наших силах, щоб запобігти військовій ескалації. Для цього необхідно спільно вжити конкретних кроків, щоб утримати Росію від подальшої ескалації", - сказала Каллас, яку цитує прес-служба уряду Естонії.

Каллас та Макрон заявили, що уважно стежать за пересуванням російських військ біля кордону з Україною.

Стосовно міграційної кризи на польсько-білоруському кордоні, то, на думку прем'єр-міністра Естонії, "немає жодних ознак того, що гібридна атака Білорусі на кордоні ЄС-НАТО йде на спад, оскільки таке тривале протистояння відповідає інтересам режиму".

"Це допомагає відвернути увагу від жорстоких репресій та порушень прав людини, які тривають у Білорусі. Режим також жорстоко експлуатує людей, яких залучають до Мінська помилковими обіцянками досягти своєї мети", - сказала Каллас.

Вона наголосила, що "одним із пріоритетів головування Франції у Раді Європейського Союзу є політика безпеки та оборони". "Зараз слушний час для формулювання принципів і політики, які дозволять Європі більше зміцнити свою безпеку, наприклад, краще захистити свої зовнішні кордони", - наголосила Каллас.

Прем'єр-міністр також закликала до збільшення оборонного потенціалу НАТО. Вона подякувала президенту Макрону за внесок Франції в Балтійську місію охорони повітряного простору та бойову групу союзників НАТО в Естонії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА