13:55 25.11.2021

Тимошенко: Треба розібратися, хто довів енергетику України до кризи

2 хв читати
Тимошенко: Треба розібратися, хто довів енергетику України до кризи

Україна опинилася у стані реального колапсу через те, що вчасно не було закачано достатньо газу до газових сховищ, а склади не заповнені вугіллям, сказала лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на розширеному засіданні Асоціації громад зон спостереження АЕС у Нікополі.

Як повідомляється на сайті політсили, за словами політика, НАК "Нафтогаз", маючи влітку на своєму рахунку майже $2 млрд, не використав цих коштів для того, щоб закачати необхідний мінімум до сховищ 25-27 млрд куб. м газу, а для державних потреб було закачано лише 10 млрд куб.

"За те, що Україна зазнає сотні мільярдів збитків у бюджетній сфері та гігантські збитки в реальному секторі економіки, несуть відповідальність конкретні люди. Вчора я подала до поліції заяву про злочин. А також ми зареєстрували тимчасову слідчу комісію і невдовзі за неї в парламенті проголосуємо, щоб з’ясувати, хто конкретно 2 мільярди доларів, які були на рахунку "Нафтогазу", поцупив і не закачав газ у газові сховища", – наголосила Тимошенко.

Друга складова енергетичної кризи, як зазначила лідер "Батьківщини", – вчасно не було закладено вугілля на склади теплових електрогенерувальних станцій. "Замість мінімально необхідних 2,5 млн тонн, вони поклали 700 тисяч тонн. І тому зараз ми "живемо" за рахунок аварійних перетоків електроенергії з Білорусі. При цьому маючи можливість вдвічі більше виробити електроенергії, ніж нам потрібно. На таких конкретних прикладах ми бачимо, що таке відсутність ефективного управління країною", – переконана Тимошенко.

Учасники розширеного засідання Асоціації громад зон спостереження АЕС особливу увагу звернули на питання затримки розподілу між місцевими бюджетами 137,5 млн грн. субвенцій із державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, що проживає на території зон спостереження. Тимошенко запевнила присутніх, що її команда зробить усе необхідне, щоб створити у Верховній Раді міжфракційне об'єднання, яке підтримувало би інтереси всіх громад, які працюють у 30-кілометровій зоні спостереження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА