14:29 25.11.2021

Посол ЄС закликав РФ негайно звільнити затриманих кримських татар

1 хв читати
Посол ЄС закликав РФ негайно звільнити затриманих кримських татар

Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас закликав Росію негайно звільнити всіх затриманих кримських татар і припинити переслідування і залякування в незаконно анексованому Криму.

"Засуджую неодноразові масові затримання кримських татар Росією. Нещодавно було затримано 31 особу, зокрема жінок та дітей. Усі затримані мають бути негайно звільнені, а переслідування і залякування в незаконно анексованому Криму повинні припинитися", - написав Маасікас у Twitter у четвер.

Як повідомлялося, співробітники російського ОМОНу в Сімферополі 23 листопада затримали 31 активіста, які прийшли зустріти адвоката Едема Семедляєва, звільненого після 12-денного арешту. Серед затриманих було десять жінок та четверо журналістів.

Як повідомлялося, 12 листопада підконтрольний Росії "Центральний районний суд Сімферополя" незаконно призначив адміністративне покарання у вигляді арешту та штрафу адвокату українських політв'язнів Едему Семедляєву. 25 жовтня адвокат прийшов до відділення російської поліції надати юридичну допомогу активістам, затриманим біля будівлі підконтрольного РФ "Кримського гарнізонного військового суду" за підтримку фігурантів "красногвардійської справи Хізб ут-Тахрір". Стосовно нього було складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 19.3 КоАП РФ (непокора поліції).

Суд призначив йому штраф сумою 4 тис. рублів і 12 діб арешту.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА