14:02 01.12.2021

Тимошенко привітала українців із річницею референдуму про незалежність

2 хв читати
Тимошенко привітала українців із річницею референдуму про незалежність

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко виступає проти перенесення Дня Незалежності на 1 грудня, коли відзначається річниця Всеукраїнського референдуму про державну незалежність України, при цьому наголошує на важливості святкування цієї дати та привітала українців із 30-ю річницею референдуму.

У своєму зверненні, оприлюдненому на сайті "Батьківщини" у середу, Тимошенко нагадала, що 30 років тому понад 90% українців підтримали незалежність України.

"Іноді чую побажання перенести день святкування незалежності України саме на 1 грудня. Бо, мовляв, саме сьогодні весь народ, а не лише парламент, обрав свободу та волю… Втім, я думаю, не варто цього робити. Бо за ці тридцять років у нас була нагода не раз переконатися, що незалежність - це радше процес, а не разовий акт. Жодними законами й навіть цілими референдумами незалежність просто так не здобути… Незалежність трапляється з нами кожного дня. Ми досі боремося, досі воюємо, досі творимо нашу незалежну і вільну країну. Ми пізнаємо справжню ціну і справжню вартість незалежності. Ми розуміємо, що бути вільними - це те право, яке доводиться виборювати. І від того - цінуємо його ще сильніше", - зазначила політик.

"Я вітаю всіх зі святом! Я дякую кожному, хто не зламався на цьому шляху, не збайдужів, хто знайшов у собі сили вірити після змарнованих сподівань та підійматися після поразок і втрат. Я вдячна тим людям, які усвідомили, що дорога до істинної незалежності встелена більше тернами, ніж трояндовими пелюстками… Ми вчимося бути незалежними, а разом з нами вчиться бути незалежною і наша держава, бо й сама держава - це ми!... Ми її обов'язково збудуємо! Бо тільки у своїй хаті своя правда... І сила, і воля", - резюмувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА