16:08 01.12.2021

Арсен Аваков: влада не повинна використовувати протести як привід до утиску свободи слова

2 хв читати

Влада має адекватно реагувати на акції протесту громадян і не використовувати їх як підставу для боротьби з опозицією та утиску свободи слова. Про це екс-глава МВС Арсен Аваков заявив у ході 12-го Київського Форуму з безпеки у середу у Києві.

«Провокації завжди можливі. Тут головне, щоб ми мали адекватну владу. Бувають різні ситуації. Але реагування на події, що відбуваються на вулиці, під час акцій протесту може призвести до бажання приборкати свободу слова або закрити чергові телеканали або оголосити державний переворот у виконанні опозиційних партій», - сказав він.

Арсен Аваков підкреслив, що в демократичному суспільстві існують різні думки, які потрібно поважати, і демократія завжди передбачає баланс.

«Баланс передбачає прислухатися до суспільства. Іноді це буває незручно, але треба дослухатися», – зазначив екс-глава МВС.

Говорячи про питання війни, Арсен Аваков висловив думку, що це справа кожного громадянина, оскільки йдеться про захист свого права на вільне та гідне життя.

«Війна це не лише справа армії, це доля нації. Ми повинні мати людей, мотивованих захищати цю державу. Кожен громадянин повинен розуміти, що він захищає свій спосіб життя, свободи, незалежність. Він повинен знати, що він йде на війну, кидає своє мирне життя і йде захищати державу, в якій потім житиме вільно, незалежно, економічно спроможно, і це вкрай важливо, це важливіше, ніж озброєння для армії», - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА