21:03 01.12.2021

Турчинов заявив про необхідність дострокових виборів у ВР та створення координаційної ради об'єднаної опозиції

4 хв читати
Турчинов заявив про необхідність дострокових виборів у ВР та створення координаційної ради об'єднаної опозиції

Керівник центрального штабу партії "Європейська Солідарність", колишній секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олександр Турчинов заявив про необхідність проведення дострокових виборів до Верховної Ради та створення координаційної ради об'єднаної опозиції.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", Турчинов, під час виступу на акції протесту "Захисти Україну - зупини переворот" на Майдані Незалежності, заявив, що "сьогодні Україна під керівництвом Зеленського повертається до часів екс-президента Віктора Януковича".

Він також розкритикував заяву президента України Володимира Зеленського про готовність вести прямі переговори з Росією щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Іти на "договорняк" з (президентом РФ Володимиром – ІФ) Путіним - це єдине, що запропонував у безпекових питаннях Зеленський сьогодні. Це приниження та ганьба. Ні "договорнякам" із Путіним. За 3 роки він так і не зрозумів, що цей кремлівський "шакал" розуміє лише силу", - заявив він.

Турчинов заявив, що країні необхідні дострокові вибори до Верховної Ради та заміна влади в країні на нову, патріотичну, яка буде здатна захистити країну та зупинити капітуляції.

"Показати єдність нації допоможе єднання патріотичних сил... Я переконаний, що настав час створення координаційної ради об'єднаної опозиції, яка поведе патріотів і українців на штурм цієї "зеленої" ганебної поки що влади. Ми це робитимемо відповідно до Конституції, відповідно до законів", - сказав він.

На думку голови Центрального штабу "Національного корпусу" Максима Жоріна, "чинний президент не здатний адекватно реагувати на зовнішні та внутрішні загрози, оскільки сам є зрадником".

"Вони (Офіс президента – ІФ) розповідають нам, що такі протести допомагають Путіну. Але я вважаю, що найбільшими помічниками Путіна є не ветерани та патріоти, а зрадники у владі – Єрмак, Татаров і навіть Зеленський після того, як він сьогодні у Верховній Раді розповідав про необхідність прямих переговорів із Путіним", - сказав Жорін.

Він також додав, що Офіс президента не буде здатний зламати шляхом залучення до роботи на протестах численних співробітників правоохоронних органів протестні настрої. "Або зрадники підуть із державних кабінетів, або народ знесе цю владу", - наголосив він.

Як зазначила народний депутат партії "Голос" Кіра Рудик, суспільство потребує об'єктивного розслідування у справі "вагнерівців".

"Я хочу знати правду про справу "вагнерівців". Я хочу дізнатися, чи була там зрада. Чи зрадили наших розвідників і тих, кого вбивали на Донбасі російські найманці і хто понесе відповідальність. Тому що знати правду - це абсолютно точно наше право. Ми чуємо 100 варіантів брехні, але брехня - це такий обов'язок, який потрібно буде віддавати.

В акції на Майдані взяли участь кілька тисяч людей, після яких протестувальники вирушили до будівлі Офісу президента, заявивши, що не розгортатимуть наметовий табір на площі.

Як зазначив головний редактор сайту "Цензор.нет" Юрій Бутусов, говорячи про свої наміри подати до суду на президента України щодо "його брехні під час прес-марафону у справі про "вагнерівців"", він сподівається на прецедентність справи.

"Я хочу, щоб ця справа була справді прецедентом, коли глава держави збрехав і всі це побачили. Ми подивимося, наскільки у нас швидко працює цивільний суд - чи можна притягти до відповідальності президента, який оббрехав журналіста на всю країну", - сказав Бутусов.

При цьому у разі виграшу судової справи він має намір направити суму компенсації від Зеленського на потреби військовослужбовців.

Він також заявив, що має намір притягнути до відповідальності співробітників Державного бюро розслідувань, яке порушило стосовно нього дві кримінальні справи, одну з яких заведено відповідно до статті 437 Кримінального кодексу "Планування, організація, розв'язання та ведення агресивної війни".

"Російські військові злочинці, які розв'язали війну - непідсудні, але підсудний журналіст... У цій справі незаконній, яка відкрита стосовно мене, я застосовуватиму юридичні дії. Ті посадовці з ДБР, які відкрили цю справу, вони нестимуть кримінальну відповідальність - за відкриття свідомо неправосудної, незаконної справи за фейковими обвинуваченнями. Я робитиму все, щоб вони теж відповідали перед законом", - заявив Бутусов.

Як повідомляє кореспондент "Інтерфакс-Україна", кілька тисяч учасників перемістилися з майдану Незалежності у бік Офісу президента. Потім на вулицю Грушевського. Акція завершилася навпроти стадіону "Динамо".

Нині на площі Незалежності учасників протестної акції "Захисти Україну - зупини переворот" немає, але продовжують перебувати десятки працівників правоохоронних органів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА