12:52 04.12.2021

Єрмак обговорив із послами G7 і ЄС безпекову ситуацію біля кордонів України, мирний процес щодо Донбасу, закон про деолігархізацію і перебіг реформ

2 хв читати
Єрмак обговорив із послами G7 і ЄС безпекову ситуацію біля кордонів України, мирний процес щодо Донбасу, закон про деолігархізацію і перебіг реформ

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив із послами G7 і Європейського Союзу безпекову ситуацію біля кордонів України, мирний процес щодо Донбасу.

Як повідомляє в суботу прес-служба глави держави, Єрмак поінформував іноземних дипломатів про перебіг процесу мирного врегулювання на Донбасі та повернення тимчасово окупованих територій, а також про напруженість навколо державних кордонів України.

Єрмак подякував міжнародним партнерам за підтримку й допомогу Україні на різних рівнях у зв'язку з цією ситуацією і можливістю ескалації з боку Росії.

У контексті переговорного процесу щодо Донбасу керівник Офісу президента та посли країн G7 і ЄС обмінялися думками щодо порядку денного роботи Тристоронньої контактної групи та ініціатив України на цьому майданчику.

Єрмак також розповів про внутрішньополітичні процеси в Україні. Він наголосив, що є зовнішні та внутрішні сили, зацікавлені в дестабілізації ситуації, є також опір реформам із боку старої системи, повідомляє прес-служба.

"Хочу зауважити, що цей закон (закон про обмеження впливу олігархів - ІФ) не спрямований проти будь-якого прізвища. Його мета – виключити можливості для олігархічного бізнесу впливати на політичні процеси, "купувати" політиків і маніпулювати медіа. При цьому ніхто ні в кого нічого не забиратиме й не порушуватиме нічиї права", - сказав Єрмак.

Сторони також обговорили питання про ухвалення закону щодо вдосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України, проведення конкурсу з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та перебігу судової реформи, щодо якої було відзначено значний прогрес.

Єрмак запевнив, що президент зацікавлений у доведенні цих процесів до результату, якого очікують українське суспільство та іноземні партнери України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА