09:20 05.12.2021

Порошенко: Україна може захистити себе, але їй необхідна оборонна зброя і санкції проти Росії

2 хв читати
Порошенко: Україна може захистити себе, але їй необхідна оборонна зброя і санкції проти Росії

Україна може захистити себе, але їй необхідна оборонна зброя, санкції проти Росії і єдність західних партнерів, заявив лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Ми здатні захистити свою землю самі, але нам, безумовно, потрібна оборонна зброя і "пекельні" санкції проти Росії сьогодні, якщо агресія триватиме", - цитує прес-служба "Європейської солідарності" слова Порошенка, сказані в ефірі італійського телеканалу Sky TG24.

За його словами, Україні необхідна підтримка з боку ЄС і США на шляху реформ, що зміцнюють стійкість країни. "Нам, безумовно, необхідна єдність всього вільного світу. У цій ситуації нам необхідний сильний і єдиний голос для дипломатичного тиску на Росію. І в такому разі немає сумнівів, що ми доб'ємося успіху", - упевнений політик.

"Якщо ви запитаєте мене, чи можна очікувати, що Путін піде на нове загострення війни, я відповім так: ніхто не знає, тому що Путін і сам не знає, чи піде він далі. Це залежатиме від того, наскільки ефективним, наскільки сильним і наскільки об'єднаним буде вільний світ", - наголосив Порошенко.

Також лідер "Євросолідарності" переконаний, що саміт між президентами США і РФ Джо Байденом і Володимиром Путіним"абсолютно правильне рішення".

"Єдиний голос України і НАТО теж абсолютно правильне рішення. І збільшення підтримки України оборонною зброєю - абсолютно правильне рішення теж. Думаю, що всередині України... я не сумніваюся, що нам потрібно бути об'єднаними для захисту наших цінностей, нашої європейської інтеграції і суверенітету", - підсумував Порошенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА