12:18 06.12.2021

Стефанчук виступає за активну взаємодію парламентських делегацій України, Польщі, Литви

1 хв читати
Стефанчук виступає за активну взаємодію парламентських делегацій України, Польщі, Литви

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук висловлюється за продовження активних дій парламентських делегацій України, Польщі та Литви на міжнародних майданчиках.

"Важливе продовження активних дій наших країн, зокрема наших делегацій у ПАРЄ, ПА НАТО, а також у Європейському парламенті", - заявив Стефанчук на XI засіданні міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, сейму та сенату Польщі та сейму Литви, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Він висловив сподівання, що країнам "Люблінського трикутника" (Україні, Польщі та Литві - ІФ) вдасться об'єднати зусилля для консолідації міжнародної спільноти з урахуванням нових елементів гібридного тиску з боку Росії та Білорусі.

Глава українського парламенту також розраховує на подальшу підтримку Польщею і Литвою курсу України в ЄС і НАТО, активну взаємодію країн у рамках "Люблінського трикутника" та "Кримської платформи".

"Переконаний, що нинішні виклики зміцнюватимуть нашу дружбу й партнерство. Наша сьогоднішня солідарність і взаємодія базуються на спільній історії, європейських цінностях і взаємній повазі", - зазначив Стефанчук.

Як повідомлялося, Стефанчук 5-6 грудня перебуває з робочим візитом у Польщі, де бере участь в XI сесії міжпарламентської асамблеї Верховної Ради, сейму Литви та сейму й сенату Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА