07:35 09.12.2021

Палата представників США проголосувала за заборону імпорту із Сіньцзяну через передбачуване використання примусової праці

2 хв читати
Палата представників США проголосувала за заборону імпорту із Сіньцзяну через передбачуване використання примусової праці

Палата представників США ухвалила законопроект про заборону імпорту продукції з Сіньцзян-Уйгурського автономного округу КНР, якщо уряд США не визначить, що продукцію не було вироблено з використанням примусової праці, повідомляють американські ЗМІ.

"За" законопроект проголосували 428 законодавців, 1 виступив "проти".

"Якщо ми не виступимо на захист прав людини в Китаї через торговельні або економічні зв'язки, ми втратимо будь-яке моральне право виступати проти порушень прав людини в будь-якій точці світу", - заявила спікер Ненсі Пелосі (штат Каліфорнія) перед голосуванням.

За американським законодавством, компаніям вже заборонено імпортувати продукцію, вироблену за допомогою примусової праці. Але довести це часто складно.

На Сіньцзян припадає майже 50% світового виробництва полікремнію - сировини, що використовується для сонячних панелей.

Наразі законопроект надійде на розгляд у сенат.

Також у середу палата представників 427 голосами "за" і 1 "проти" підтримала резолюцію, що засуджує "тривалий геноцид, і злочини проти людяності, що здійснюються проти" уйгурських мусульман та інших релігійних меншин урядом Китаю, і наполегливо закликала президента США звернутися до ООН розслідувати ці твердження.

Крім того, конгресмени одноголосно ухвалили резолюцію, яка підтверджує позицію палати представників про те, що Міжнародний олімпійський комітет "узаконює" заяви китайського уряду про безпеку китайської тенісистки Пен Шуай, яка зникла з поля зору громадськості після твердження, що вона зазнала сексуального насильства з боку колишнього високопосадовця Комуністичної партії.

Минулого місяця МОК заявив, що його президент Томас Бах поспілкувався за допомогою відеозв'язку з Пен Шуай. Повідомлялося, що у неї все гаразд.

Проте, як повідомляє Associated Press, представник МОК визнав у вівторок, що "ми не можемо дати гарантій і не знаємо всіх фактів" у цій справі.

США та інші західні країни обвинувачують Китай у порушенні прав людини у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі. Китай відкидає усі обвинувачення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА