10:42 10.12.2021

Зеленський лідирує у президентському рейтингу з 23,5% підтримки, у Порошенка 13,4%

2 хв читати
Зеленський лідирує у президентському рейтингу з 23,5% підтримки, у Порошенка 13,4%

Чинний президент України Володимир Зеленський лідирує у президентському рейтингу з результатом 23,5% підтримки респондентів, які взяли б участь у виборах глави держави, якби вони відбувалися найближчим часом, і визначилися зі своїм вибором, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 6-8 грудня.

П'ятого президента України (2014-2019 рр.), лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка готові підтримати 13,4% респондентів, що визначилися з вибором, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 9,9%, лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 9,3%, екс-голову Верховної Ради Дмитра Разумкова - 7,5%.

За лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка на президентських виборах готові проголосувати 6,7% респондентів, за екс-нардепа Євгена Мураєва - 6,6%, за лідера "Української стратегії", екс-прем'єра Володимира Гройсмана - 5,5%. За лідера Радикальної партії Олега Ляшка готові віддати голоси 3,2% опитаних, за екс-прем'єра Арсенія Яценюка - 3,1%, за мера Києва Віталія Кличка - 2,7%, за мера Львова Андрія Садового - 2,4%, за екс-нардепа Олега Тягнибока - 1,5%.

Антирейтинг очолює Порошенко, за якого не проголосували б за жодних обставин 47%. 37% не проголосували б за Тимошенко, 35% - за Бойка, 33% - за Зеленського, 22% - за Ляшка. Кожен шостий-сьомий не проголосував би за жодних обставин за Яценюка, Кличка, Мураєва, Гройсмана і Тягнибока.

14% опитаних сказали, що слухали щорічне звернення президента до Верховної Ради 1 грудня повністю, 34% - слухали лише окремі моменти. 52% звернення не слухали і не знають, про що в ньому йшлося.

Опитування проводилося у всіх підконтрольних уряду регіонах серед 2500 респондентів віком від 18 років методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення, похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА