16:38 10.12.2021

"Нормандський формат" зберігає свою актуальність, вважає Макрон

2 хв читати
"Нормандський формат" зберігає свою актуальність, вважає Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про актуальність "нормандського формату" щодо українського врегулювання і намір продовжувати роботу в його рамках.

"Формат, що називається "нормандським", зберігає всю свою нагальність, тому що він саме забезпечує робочу процедуру між Україною і Росією і, я сказав би, посередництво Німеччини та Франції", - зазначив Макрон у п'ятницю в Парижі під час спільної з канцлером ФРН Олафом Шольцем прес-конференції.

За його словами, робота в цьому форматі триватиме.

Французький президент розцінив як дуже корисний обмін думками президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна щодо українського питання. Їхня дискусія, на його думку, дала змогу обговорити цю тему з європейськими партнерами до і після цього контакту.

"Наша спільна воля в тому, щоб цей діалог тривав одночасно з президентом Зеленським і президентом Путіним", - пояснив Макрон.

Він також сказав про очікування зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським майбутньої середи в Брюсселі на полях саміту "Східного партнерства". Це, вважає президент Франції, дасть можливість розпочати нові ініціативи.

"Я думаю, що всі ці ініціативи взаємодоповнювані. Вони свідчать про волю до деескалації, стабільності в регіоні й водночас про рішучість захищати наші спільні кордони і, звісно, кордони всіх наших європейських партнерів", - заявив Макрон.

Візит до Парижа нового канцлера ФРН він назвав "дуже важливим моментом для розбудови міцної бази співпраці між двома країнами, що стосується самих двосторонніх відносин (...), але також, щоб порушити теми європейського масштабу, великі теми міжнародних відносин, щодо яких ми хотіли б мати тісну координацію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА