19:25 10.12.2021

Відповідь у разі вторгнення Росії в Україну буде швидкою - ЄС

2 хв читати
Відповідь у разі вторгнення Росії в Україну буде швидкою - ЄС

У разі військового нападу Росії на Україну буде ясна політична й економічна відповідь, і вона буде швидка, тому що готується заздалегідь, заявив у п'ятницю на брифінгу у Брюсселі високопоставлений чиновник ЄС.

"У цьому полягає наша політика стримування. ЄС - це не військовий альянс, і стримування в дипломатичному сенсі полягає саме в цьому. Ми говоримо, якщо ви зробите це, то будуть наслідки", - пояснив він.

За його словами, санкційна політика ЄС діє інакше, ніж американська, тому що потребує узгодження між багатьма країнами-членами Союзу.

"Ми працюємо над різними пропозиціями економічних санкцій, які висувають лідери різних країн ЄС, - повідомив співрозмовник. - Але ми не можемо відразу викласти їх на стіл, доки немає попередніх умов. Але реагуватимемо дуже швидко".

Він нагадав ситуацію 2014 року, коли російські війська входили в Маріуполь. Євросоюзу знадобилося 72 години, щоб заборонити Росії та великим російським компаніям займати гроші на європейському ринку на 90 днів. Це були найбільші фінансові санкції, які ЄС коли-небудь застосовував проти якої-небудь країни. Знадобилося три доби на їх упровадження, тому що вони були готові, й достатньо було дати команду. Цього разу буде те саме, сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, співрозмовник визнав, що на саміті ЄС минулого літа лідери країн ЄС ухвалили рішення про жорсткі санкції щодо Росії, але пакет так і не був оприлюднений, хоча й був підготовлений Єврокомісією. Йому можуть дати хід тільки за командою Європейської ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА