08:35 11.12.2021

Порошенко застеріг щодо наслідків проведення референдуму на Донбасі

2 хв читати
Порошенко застеріг щодо наслідків проведення референдуму на Донбасі

Лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко застеріг щодо можливих наслідків проведення референдуму на Донеччині, повідомляє прес-служба політсили.

"Уявіть собі, що дві чи три області приймуть рішення інше, ніж решта областей. А уявіть собі, що як наслідок буде сценарій, зокрема сценарій (президента РФ Володимира - ІФ) Путіна про те, що ці області не є щасливими, і повторять позицію фейкового референдуму, який Путін провів у Криму", – цитує прес-служба слова Порошенка.

Лідер "Євросолідарності" нагадав про наслідки проведення референдуму у Криму у 2014 році. "Якщо не знаєте, що робити – проведіть РНБО, прийдіть в парламент, об’єднайте суспільство, спитайте і приймайте рішення принаймні на підставі позицій, за які заплачено дуже високу ціну, а не легко кидайтесь питаннями референдуму", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що питання суверенітету, територіальної цілісності, державного устрою не можуть бути винесені на референдум.

Політик зазначив, що перш ніж навіть теоретично обговорювати подібні питання, потрібно забезпечити дотримання Конституції та захист прав людей, суверенітету, захист держави.

"Це є Конституція, і президент має захищати Конституцію, а не порушувати її. Я категорично не згодний з тим, щоб референдуми використовувалися як технологія для проведення, в тому числі, і неукраїнських рішень. Обговорювати невідомі питання, та ще й як було сказано, винесені або запропоновані іншими країнами, – я думаю, що це була б просто жахлива помилка", - резюмував Порошенко.

Раніше Президент України Володимир Зеленський в ефірі телеканалу "1+1" заявив, що не виключає можливості проведення референдуму щодо статусу окупованих територій ОРДЛО та Кримського півострова.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА