21:14 13.12.2021

США безпосередньо контактують із РФ та Україною, як і раніше дотримуються дипломатичного розв'язання кризи

2 хв читати
США безпосередньо контактують із РФ та Україною, як і раніше дотримуються дипломатичного розв'язання кризи

США, окрім країн Європи, безпосередньо веде діалог з РФ та Україною, щоб урегулювати розбіжності Москви та Києва дипломатичним шляхом, заявила у понеділок представник Білого дому Джен Псакі.

"День за днем ми працюємо над тим, щоб канали дипломатичної взаємодії залишалися відкритими, ведемо діалог з європейцями, але також безпосередньо - з українцями та росіянами, і продовжуємо розглядати дипломатичний шлях (урегулювання конфлікту - ІФ) і слідувати ним", - сказала вона.

Псакі нагадала, що зараз у Києві перебуває помічник держсекретаря США Карен Донфрід, яка потім, у вівторок, попрямує до Москви для переговорів з офіційними особами РФ. За словами Псакі, під час візиту Донфрід обговорюватиме нарощування російських військ біля кордону з Україною та запевнить у прихильності Вашингтона до суверенітету України.

Після поїздки до РФ, зазначила вона, Донфрід вирушить до Брюсселя для обговорення ситуації з союзниками США в НАТО та партнерами з ЄС.

Вона додала, що роботу із європейськими партнерами також веде команда США у сфері нацбезпеки.

Раніше поінформоване джерело повідомило "Інтерфаксу", що під час поїздки до Москви Донфрід зустрінеться із заступником голови адміністрації президента РФ Дмитром Козаком. Крім того, у російському зовнішньополітичному відомстві агентству повідомили, що Донфрід зустрічатиметься 15 грудня із заступником глави МЗС РФ Сергієм Рябковим.

Згодом у Кремлі підтвердили, що заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак планує зустрітися в Москві з Донфрід і переадресували в МЗС РФ питання про можливість інших контактів американського дипломата з російськими офіційними особами.

"Зустріч у Козака справді планується. Якщо вона відбудеться, ми повідомимо", - сказав журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Держдеп США повідомив минулими вихідними, що Донфрід відвідає Київ і Москву 13-15 грудня. Вона обговорить ситуацію на кордоні РФ та України, імплементацію Мінських домовленостей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА