15:44 15.12.2021

Третина українців готова підтримати Зеленського на президентських виборах – соцопитуванняТретина українців готова підтримати Зеленського на президентських виборах – соцопитування

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський набрав би близько 30% голосів виборців, якби президентські вибори відбулися найближчим часом, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного компанією Gradus Research у грудні 2021 року.

В оприлюдненому на сайті компанії прес-релізі, присвяченому соціологічному дослідженню, уточнюється, що свій голос за Зеленського готові віддати 30% респондентів, які планують взяти участь у голосуванні та точно визначилися з вибором, серед усіх респондентів рівень підтримки нинішнього президента становить 21%.

На другому місці за рівнем підтримки українцями є п'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко (його готові підтримати 22% респондентів, що визначилися з вибором, серед усіх опитаних цей показник є на рівні 14%).

"Підтримка Володимира Зеленського є вищою в Центральному та Південному регіонах. Значною залишається підтримка серед молодшої вікової групи. Петра Порошенка підтримують переважно у Західному регіоні та Києві, а також серед респондентів старших вікових груп", - йдеться в релізі.

У ньому уточнюється, що на третьому місці рейтингу є нардеп, екс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков (9% голосів тих, що визначився, і 6% серед усіх респондентів), четверте - ділять між собою нардепи Юрій Бойко та Юлія Тимошенко (в обох 6% та 4% відповідно), п'яте – екс-прем'єр Володимир Гройсман та політик Ігор Смешко (у кожного по 5% та 3% голосів відповідно).

Соціологічне опитування провела дослідницька компанія Gradus Research, метод опитування – самозаповнення анкети в мобільному застосунку Gradus.

Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст із кількістю жителів понад 50 тисяч віком 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіону.

Періоди проведення дослідження: 7-8 грудня 2021 року. Розмір вибірки: 2000 респондентів.

Електоральні опитування методом смартфон-інтерв'ю не дають змоги відображати картину ймовірного голосування, оскільки панель не покриває сільські території та старші вікові групи. Дані мають ілюстративний характері та відображають ставлення жителів міст до політичних лідерів країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА