20:49 29.12.2021

США напередодні розмови Байдена з Путіним нагадують про готовність допомагати Києву, впроваджувати санкції проти РФ у разі її нападу на Україну

1 хв читати
США напередодні розмови Байдена з Путіним нагадують про готовність допомагати Києву, впроваджувати санкції проти РФ у разі її нападу на Україну

Американська влада напередодні телефонної розмови лідерів США та РФ Джо Байдена та Володимира Путіна ще раз заявила про готовність надати допомогу Києву та впроваджувати санкції щодо Росії у разі її нападу на Україну, передає агентство Bloomberg.

"США готові до суворіших санкцій у випадку, якщо Росія загострить ситуацію в Україні", - наводить Bloomberg слова високопоставленого представника адміністрації США.

"США готові допомагати Україні у разі подальших наступальних дій", - сказав він.

Телеканал CNN, у свою чергу, повідомляє, що, за словами високопоставленого співробітника Білого дому, США також "розробили плани щодо зміцнення сил НАТО" у Східній Європі, якщо РФ вторгнеться до України.

Раніше у середу у Білому домі повідомили, що президент США Джо Байден планує 30 грудня провести телефонну розмову із президентом РФ Володимиром Путіним.

"Президент Джо Байден проведе у четвер, 30 грудня 2021 року, телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним з метою обговорити низку питань, зокрема майбутню дипломатичну взаємодію з Росією", - йдеться у заяві представника Ради нацбезпеки США Емілі Горн.

Як повідомляв CNN, телефонна розмова лідерів двох країн намічена на 15:30 за місцевим часом. При цьому телеканал стверджує із посиланням на представника адміністрації США, що розмову запропонував президент РФ, і Байден прийняв цю ідею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА