07:49 11.01.2022

Американські сенатори вимагають від Байдена жорсткого підходу до російських ініціатив

2 хв читати
Американські сенатори вимагають від Байдена жорсткого підходу до російських ініціатив

Група американських сенаторів на чолі з республіканцем Марко Рубіо в листі на ім'я президента Джо Байдена вимагає на переговорах з Росією жорстко підійти до обговорення українського питання та російських ініціатив щодо НАТО.

У листі йдеться: "Ми просимо адміністрацію(...) продовжувати недвозначно засуджувати військові загрози та провокації Росії".

"Дуже важливо, щоб Сполучені Штати продемонстрували нашу рішучість і відмовилися задовольнити неприйнятний список вимог", - наголосили автори.

На їх думку, гарантії безпеки, яких вимагає Росія, спрямовані на те, щоб "відновити російську сферу впливу в Європі, де Кремль може вільно примушувати та залякувати такі країни, як Україна, Грузія, Молдова, Естонія, Латвія, Литва, Польща та Румунія, які стали твердими американськими союзниками та партнерами".

Адміністрація на переговорах має продемонструвати, що "Росія не має права вето на розширення НАТО" і що "двері в членство в НАТО залишаються відкритими для європейських країн(...), членство яких сприяє безпеці Євроатлантичного регіону".

Сенатори вважають за необхідне "розглянути можливість збільшення військової присутності на східному фланзі Альянсу, включно з країнами Балтії, Польщі та регіону Чорного моря, щоб стримувати фактор російської агресії". У цьому ключі вони вважають важливою "додаткову допомогу Україні та країнам Східної Європи у гарантуванні безпеки".

Вони пропонують США та їх союзникам запровадити санкції проти російського президента та його оточення, продемонструвати "прихильність Сполучених Штатів до підтримання порядку в Європі, заснованого на правилах".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА