17:06 18.01.2022

"Слуга народу" планує в першому кварталі 2022 року запустити Платформу розвитку громад - голова партії

2 хв читати
"Слуга народу" планує в першому кварталі 2022 року запустити Платформу розвитку громад - голова партії

Політична партія "Слуга народу" планує в першому кварталі 2022 року реалізувати перші пілотні проекти в рамках роботи спеціальної платформи розвитку громад у всій Україні, повідомила глава політсили Олена Шуляк.

"Цього тижня в нас була зустріч із представниками асоціацій, що працюють у сфері місцевого самоврядування, на якій ми й анонсували цей проект. Ми вирішили, що кожна асоціація надасть пілотний проект із певною громадою, якій ми допоможемо. І після цього платформа зможе запускатися повноцінно. Думаю, що в першому кварталі 2022 року ми точно зможемо якісь пілотні проекти реалізувати, і, ймовірно, перший квартал і стане точкою відліку роботи цієї платформи", - сказала Шуляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За її словами, ця платформа допомагатиме громадам "вирішувати проблеми, з якими вони станом на сьогодні стикаються".

"Це питання різних напрямів: іноді вони стосуються того, що громадам потрібна консультативно-експертна допомога, іноді - навчання, іноді необхідно допомогти втілити проект згідно з маршрутом його реалізації або ж приєднатися до деяких державних програм, наприклад, пов'язаних із "Великим будівництвом", "Великою реставрацією" або з програмою "Питна вода". Оскільки громади було створено порівняно нещодавно, то не всі їхні керівники мають відповідні досвід і знання щодо взаємодії з органами влади. Й коли ми проговорювали те, як можемо допомогти як партія і як влада, то на поверхні й була саме ця ідея - створення Платформи допомоги громадам", - пояснила глава партії "Слуга народу".

Як повідомлялося, раніше Шуляк заявила про те, що в Україні буде створено спеціальну платформу, яка допомагатиме громадам розвиватися, ефективно використовувати кошти та реалізовувати інфраструктурні проекти на місцях.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА