13:27 20.01.2022

Кулеба: Я готовий до тристоронньої зустрічі глав МЗС України, США і РФ, якщо Лавров на неї погодиться

1 хв читати
Кулеба: Я готовий до тристоронньої зустрічі глав МЗС України, США і РФ, якщо Лавров на неї погодиться

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що готовий до тристоронньої зустрічі міністрів закордонних справ України, США і РФ, якщо глава МЗС Росії Сергій Лавров на неї погодиться.

"Я відкритий до зустрічі з міністром Лавровим, я маю що йому сказати. Ви знаєте, що він якось уникає зустрічей з Україною, це його рішення, коментувати не буду. Тому, коли ми вчора розмовляли з державним секретарем, я підтвердив йому свою готовність до тристоронньої зустрічі на рівні міністрів закордонних справ, якщо пан Лавров на це погодиться", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про перспективи зустрічі України, США і Росії в тристоронньому форматі.

Водночас міністр додав, що глави МЗС України, США та Росії мали спонтанний тристоронній формат на неформальній вечері міністрів закордонних справ ОБСЄ.

"Щодо тристороннього формату, в нас відбувся спонтанний тристоронній формат США-Україна-РФ на неформальній вечері міністрів закордонних справ ОБСЄ, де ми дуже яскраво поспілкувалися і перетворили досить рутинну вечерю на яскраве дипломатичне видовище", - зазначив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА