20:00 23.01.2022

Висловлювання Зедера завдають шкоди відносинам України і Німеччини та підвішують міжнародні зусилля для запобігання новим хвилям агресії РФ

2 хв читати
Висловлювання Зедера завдають шкоди відносинам України і Німеччини та підвішують міжнародні зусилля для запобігання новим хвилям агресії РФ

Висловлювання голови баварського уряду та керівника Християнсько-соціального союзу Маркуса Зедера завдають шкоди двостороннім відносинам України й Німеччини та підвішують міжнародні зусилля для запобігання новим хвилям агресії Росії проти України та агресивних дій проти інших країн Європи, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"На тлі останніх подій в українсько-німецьких відносинах і поточній ситуації з безпекою в Україні особливо розчаровують висловлювання голови баварського уряду та керівника Християнсько-соціального союзу Маркуса Зедера. Вони завдають шкоди двостороннім відносинам та підвішують міжнародні зусилля для запобігання новим хвилям агресії Росії проти України та агресивних дій проти інших країн Європи", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у неділю.

Він зазначив, що саме руйнація єдності у стримуванні Росії – ось чого зараз прагнуть у Москві, щоб і надалі втілювати свої агресивні плани.

"Підігрувати їм у цьому означає загалом підривати безпеку і України, і Німеччини, і Європи", - наголосив Ніколенко.

За його словами, пан Зедер наголошує на важливості постачання російських енергоносіїв до Німеччини, проте газ і доходи компаній не можуть бути важливішими за мир і життя людей.

"Щодо тези глави баварського уряду про те, що Росія - це "складний партнер, але не ворог Європи", то нагадуємо про цілу низку відверто ворожих дій Кремля щодо Німеччини: вбивство російськими спецслужбами опонентів у самому центрі Берліна, хакерські атаки на депутатів Бундестагу, масові кампанії з дезінформації німецького суспільства. Закликаємо пана Зедера реалістично оцінювати ситуацію в Європі, ефективність інструменту санкцій та деструктивні дії Росії", - сказав Ніколенко.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА