10:42 08.02.2022

Порошенко на засіданні Політичної асамблеї ЄНП закликав на рівні ЄС рекомендувати державам-членам підтримати Україну зброєю

1 хв читати
Порошенко на засіданні Політичної асамблеї ЄНП закликав на рівні ЄС рекомендувати державам-членам підтримати Україну зброєю

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко взяв участь у засіданні Політичної асамблеї Європейської народної партії щодо ситуації з безпекою навколо України.

"Петро Порошенко закликав партнерів, в тому числі Європейську народну партію, посилити підтримку України, зокрема шляхом більш жорсткої санкційної політики проти Росії, зупинки "Північного потоку 2", надання Україні оборонної летальної зброї, а також Плану дій щодо членства в НАТО та схвалення політичного рішення про перспективу членства України в Європейському Союзі", - повідомляє пресслужба "Євросолідарності".

Порошенко наголосив, що саме в Україні вирішується майбутнє безпеки в Європі, тому важливе значення має потужна, добре скоординована та консолідована відповідь Заходу на виклики, які породжує російська агресія. Також він презентував бачення стратегії зміцнення міжнародної підтримки і солідарності з Україною на тлі поточних викликів.

"Не недооцінюйте Україну та себе. Не бійтеся Путіна. Не бійтеся здивувати його своєю єдністю, солідарністю і потужною підтримкою України", – наголосив він, закликавши до жорсткості у протидії агресії Кремля, а не його умиротворення.

Крім того, Порошенко висловив рішуче засудження концентрації військ і нарощування збройного потенціалу Росії вздовж державного кордону України і закликав до негайної деескалації з російської сторони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА