07:29 22.02.2022

Залежно від факту проведення консультацій між країнами-учасницями Будапештського меморандуму Україна визначатиметься щодо подальших заходів щодо гарантування безпеки

1 хв читати
Залежно від факту проведення консультацій між країнами-учасницями Будапештського меморандуму Україна визначатиметься щодо подальших заходів щодо гарантування безпеки

Залежно від факту проведення консультацій між країнами-учасницями Будапештського меморандуму Україна визначатиметься щодо подальших заходів щодо гарантування власної безпеки, повідомила пресслужба міністерства закордонних справ.

"Залежно від факту проведення цих консультацій (між країнами-учасниками Будапештського меморандуму – ІФ) та їх результатів, Україна визначатиметься щодо подальших заходів щодо гарантування власної безпеки відповідно до її національних інтересів в умовах протидії російській агресії, норм міжнародного права та національного законодавства", - сказано в повідомленні.

У тексті релізу повідомляється, що 21 лютого МЗС направило офіційні запити з вимогою щодо проведення негайних консультацій високого рівня між Україною та країнами-гарантами безпеки країни.

Зокрема, йдеться про порушення РФ її зобов'язань щодо Будапештського меморандуму, а саме порушення зобов'язання "утримуватися від загрози силою чи її використання проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України, і що ніяка їхня зброя ніколи не буде використовуватися проти України, крім цілей самооборони або будь-яким іншим чином згідно зі Статутом Організації Об'єднаних Націй" (пункт 2 Меморандуму).

Також про порушення зобов'язання "домагатися негайних дій з боку Ради Безпеки ООН з метою надання допомоги Україні як державі-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, яка не володіє ядерною зброєю, у разі якщо Україна стане жертвою акту агресії або про загрозу агресією з використанням ядерної зброї (п. 4 Меморандуму).

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА