09:58 22.03.2022

Мир та безпеку в Угорщині неможливо гарантувати без миру та безпеки в Україні - МЗС у відповідь на заяви Сіярто

2 хв читати
Мир та безпеку в Угорщині неможливо гарантувати без миру та безпеки в Україні - МЗС у відповідь на заяви Сіярто

Мир та безпеку в Угорщині неможливо гарантувати без миру та безпеки в Україні, заявив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у відповідь на заяву міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто про те, що Угорщина не підтримає санкцій ЄС проти РФ у сфері енергетики, виступає проти безпольотної зони над Україною та миротворчої місії.

"Міністр закордонних справ Петер Сіярто наголошує на необхідності уникнути поширення війни за територію України та безпосереднього конфлікту НАТО і РФ. На його переконання, щоб не провокувати Росію, Угорщині не слід підтримувати закриття українського неба та розгортання операції з підтримки миру, а також дозволяти транзит угорською території військової допомоги для української армії", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він наголосив, що "не провокувати Росію" – це поширений аргумент, коли потрібно дати Росії більше простору для агресії.

"Ми, звісно, не хочемо нікому того горя, з яким зіткнулися українці через війну Росії. Водночас помилково вважати, що Угорщина, як і будь-яка інша європейська країна, існує у вакуумі. Наша держава наразі фактично захищає східний рубіж НАТО. Якщо Росії вдасться досягти її злочинних цілей в Україні, наступною метою стануть наші сусіди. Про це нині відкрито кажуть російські посли за кордоном", - заявив речник МЗС.

За його словами, у понеділок з'явилися докази, як ФСБ РФ намагається розхитати ситуацію на Закарпатті, використовуючи угорський фактор.

"Угорщина завжди позиціонувала себе як захисник прав закордонних угорців. Закликаємо Угорщину відкрито засудити цю провокацію Росії і скористатися своїми розвиненими каналами зв'язку з Москвою для запобігання будь-яким провокаціям з метою розпалювання міжетнічної ворожнечі в Україні. Настав час бути чесними з самими собою. що спроби задобрити агресора матимуть успіх. Це доводить історія, зокрема й самої Угорщини", - зазначив Ніколенко.

Спікер українського МЗС зазначив, що тому партнери мають дбати про те, щоб Україна вистояла та перемогла російське зло.

"Для цього потрібно зміцнювати європейську єдність. Єдність, яка дасть змогу запровадити більше жорстких санкцій проти Росії, щоб зупинити її військову машину", - сказав Ніколенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА