12:57 03.04.2022

Порошенко закликає екстрено скликати Радбез ООН і Раду ООН з прав людини через звірства російських окупантів у Київській області

2 хв читати
Порошенко закликає екстрено скликати Радбез ООН і Раду ООН з прав людини через звірства російських окупантів у Київській області

П'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко закликає скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН і Ради ООН з прав людини, щоб представити всьому світу факти геноциду українського народу з боку путінського режиму, повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

"Шокований масовими вбивствами російськими військовими мирних жителів міст і селищ Київської області. І Україна, і світ повинні усвідомлювати, що саме таку страшну долю підготував для нас, для українців, кривавий путінський режим, якщо ми програємо в цій війні, якщо опустимо руки і перестанемо боротися", – написав Порошенко в Facebook.

"Закликаю скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН і Ради ООН з прав людини, на якому представити нелюдські факти геноциду українського народу з боку путінського режиму і рішуче відреагувати на ці злочини. Пропоную також негайно направити міжнародну місію для вивчення і фіксації фактів геноциду", - зазначає політик.

Порошенко переконаний - докази масових вбивств українців також повинні бути викладені на стіл Міжнародного кримінального суду у справі геноциду проти України, а будь-які так звані "мирні домовленості з Росією неможливі без забезпечення повної відповідальності російських військових злочинців за вбивства українців і знищення мирних міст і селищ".

"Весь світ повинен ще раз подумати, чи хоче він торгувати з кривавим м'ясником Путіним, укладати з ним нові угоди і будувати з його режимом своє майбутнє; Путін, як і Сталін, прагне стерти Україну і українців з лиця землі і карти світу", – пише Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА