13:34 11.04.2022

"Євросолідарність" закликала повернути в ефірі телеканали "Еспресо", "Прямий" та "5 канал"

2 хв читати
"Євросолідарність" закликала повернути в ефірі телеканали "Еспресо", "Прямий" та "5 канал"

Партія "Європейська солідарність" виступила за відновлення мовлення телеканалів "Еспресо", "Прямий" та "5 канал", а також притягти до відповідальності винних в інформаційній диверсії, яка підриває єдність України.

"В ефірі "Прямого", "П'ятого", "Еспресо", зокрема, виходили програми важливих міжнародних партнерів - редакції "Голосу Америки", BBC, "Радіо Свобода", "Франс 24". Відключення телеканалів негативно сприймається багатомільйонною аудиторією українців та отримало критичну оцінку наших міжнародних партнерів. Весь світ сьогодні захоплюється гідністю і відвагою українців, які борються за демократію та свободу. Не гідно в такий відповідальний і важкий час подавати суспільству та світу інші сигнали - про політичну цензуру, вибірковість і тиск на медіа", - йдеться у заяві фракції, оприлюдненій пресслужбою партії.

"Європейська солідарність" розцінює відключення трьох телеканалів як інформаційну диверсію, спрямовану на підрив єдності й демократичних засад держави.

"Бачимо у діях керівника концерну РРТ перевищення службових повноважень та корупцію, коли він самоособовим рішенням виключив канали з ефіру. За нашою інформацією, наразі керівник Концерну РРТ перебуває у відпустці, що має характер державної зради - вирубати канали та піти відпочивати під час війни. Наша фракція хотіла зустрітися з керівником РРТ, і ми отримали інформацію, що вона перебуває у тижневій відпустці", - наголошується в повідомленні.

"Євросолідарність" звертається до Офісу генерального прокурора з вимогою порушити кримінальне провадження за фактом перевищення службових обов'язків керівником Концерну РРТ, а також до прем'єр-міністра та уряду із закликом негайно розглянути на засіданні питання про невідповідність керівника Концерну РРТ.

"Вимагаємо від усіх причетних до цієї інформаційної провокації проти держави та придушення свободи слова й права журналістів на професію негайно повернути канали до багатонаціональної платформи DVB-T2, негайно виконати указ президента про приєднання колективів каналів до створення спільного марафону та надати трьом патріотичним каналам слот у спільному ефірі", - звернулися до партії.

Політсила також звернулася до всіх парламентських фракцій та журналістів інших телеканалів, які отримали слот у загальнонаціональному марафоні, публічно підтримати колективи телеканалів "Прямий", "5 канал" та "Еспресо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА