14:19 27.04.2022

ВР пропонують позбавити депутатських мандатів Медведчука, Козака, Рабіновича та Качного

2 хв читати
ВР пропонують позбавити депутатських мандатів Медведчука, Козака, Рабіновича та Качного

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови "Про втрату депутатського мандата деякими народними депутатами України" (№7323).

Як пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі ініціатора документа - народного депутата фракції "Слуга народу" Олега Дунди, йдеться про членів колишньої фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука, Тараса Козака, Вадима Рабіновича та Олександра Качного, які тривалий час підтримували ідеологію "руского міра" та працювали на користь Російської Федерації.

"Основна та найголовніша мета постанови – припинити дію депутатського мандата народним депутатам, які тривалий час підтримували ідеологію "руского міра" і працювали в інтересах країни-агресора. Досить дивно, коли народні депутати, які кликали на нашу землю ворога, досі перебувають у сесійній залі", – наводить слова Дунди його пресслужба.

Автори проєкту постанови звертають увагу на те, що статтею 79 Конституції України встановлено, що перед вступом на посаду народні депутати складають у ВР таку присягу: "Присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми діями захищати суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу. Присягаю дотримуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників".

Проте народні депутати України Віктор Медведчук, Тарас Козак, Вадим Рабінович, Олександр Качний протягом усієї політичної кар'єри не приховували своїх проросійських поглядів, а всі їхні дії були спрямовані проти суверенітету та незалежності України, що є грубим порушенням присяги народного депутата України.

На сьогодні Медведчуку та Козаку уже висунуто підозру у вчиненні державної зради.

"Ухвалення відповідної постанови призупинить діяльність проросійських депутатів в українському законодавчому органі. Підтримка ворога та просування інтересів Москви, яка чинить геноцид українців, знищує нас як націю – це злочин. А злочинцям не місце у сесійній залі", – додав Дунда.

Окрім Дунди, співавторами документа також є Віталій Безгін, Юлія Клименко, Віктор Балога, Ганна Бондар, Ярослав Юрчишин, Михайло Лаба, Юрій Камельчук, Ігор Кривошеєв та Андрій Клочко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА