15:32 03.05.2022

Зеленський: Порядок денний Верховної Ради - мудрий раціоналізм та здоровий націоналізм

2 хв читати
Зеленський: Порядок денний Верховної Ради - мудрий раціоналізм та здоровий націоналізм

Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду до дотримання у своїй роботі принципів мудрого раціоналізму та здорового націоналізму.

Виступаючи у парламенті у вівторок, він зазначив, що за останні дні звертався до парламентів багатьох країн. "Але не звертався до вас. Це не зневага, а навпаки - велика довіра. Ви тут. Ви чудово знаєте, що відбувається у нашій державі і чудово знаєте, що робити. Вірю, за ці майже десять тижнів це не змінилося. І буду щасливим, якщо таке стане для вас очевидним і безперечним", - сказав він.

"Ви - народні депутати найбільшої держави сучасності! Народні депутати України! Ключові слова - народ та Україна. Депутатство та політиканство варто забути до мирних часів, а краще забути назавжди. Порядок денний Верховної Ради очевидний. Ключове слово - порядок. Гадаю, що немає часу на спам, на сварки та на піар, вас і так усі знають. Важливим є мудрий раціоналізм і здоровий націоналізм", - заявив президент.

Він назвав парламент "частиною великого українського війська". "Ваш фронт - законотворче поле, на якому ви маєте працювати для нашого народу, нашої держави, нашої перемоги. Як наша армія та вся країна. 24/7. Без вихідних, зайвих емоцій, порожніх гасел та поділу", - зазначив Зеленський.

"На сьогодні у нас одна партія. Україна. Одна фракція. Україна. У нас одна монобільшість - Україна. Єдина, сильна, незалежна. Все, що їй не допомагає чи, не дай Боже, гірше: шкодить, послаблює чи розколює має бути - ні! - не в меншості. Це має залишитися у минулому", - сказав президент.

За його словами, "наразі відсутність депутата виправдовує лише дві речі. Його робота за кордоном чи у регіонах. Заради інтересів України. Або ж - його смерть. Заради інтересів України. Інше для України не становить інтересу. Інше їй не потрібне, іншого в ній не буде! Інше йде слідом за російським військовим кораблем!".

"Не витрачайте час на зайві закони, є важливі пріоритети для держави", - закликав президент. "Закони мають бути своєчасними, як ленд-ліз. Влучними, як "Байрактар" та "Стугна". Приносити користь, як "Нептун". Славу, як наше військо. І бути такими, що увійдуть в історію. Як народ України!" - заявив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА