17:26 03.05.2022

Посольство Угорщини обурене заявами Данілова та очікує пояснень від компетентних керівників України

2 хв читати
Посольство Угорщини обурене заявами Данілова та очікує пояснень від компетентних керівників України

Посольство Угорщини в Україні обурене заявами секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексія Данілова щодо того, що Угорщина була заздалегідь попереджена Росією про напад на Україну, і очікує пояснень від компетентних керівників України.

"Посольство Угорщини в Україні обурене заявами секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексія Данілова, які він зробив 2 травня 2022 року під час телевізійного марафону щодо нашої батьківщини. Ці твердження про Угорщину містять обвинувачення, які є хибними та необґрунтованими, а також розпалюють ненависть проти угорського народу та Угорщини в українській громадській думці, яка страждає від війни", - йдеться у заяві посольства у фейсбуці у вівторок.

У відомстві закликали Данілова відкликати свої заяви.

"Ми рішуче відкидаємо і засуджуємо брехливий наклеп, який прозвучав проти Угорщини, а також наміри, що стоять за ними. Ми також закликаємо пана Данілова відкликати свої заяви!" - наголосили у посольстві.

Угорське дипломатичне представництво зазначило, що очікує пояснень від компетентних керівників України, як вони уявляють формування двосторонніх та добросусідських відносин у майбутньому у світлі сказаного.

"Оскільки це не перший випадок, коли окремі представники керівництва України висловлюються так про Угорщину, яка є членом НАТО та ЄС, і яка вже багато разів доводила свою підтримку та солідарність із Україною, наше посольство очікує пояснень від компетентних керівників України, як вони уявляють формування наших двосторонніх та добросусідських відносин у майбутньому у світлі сказаного", - наголошується у заяві.

Раніше секретар РНБО України Олексій Данілов повідомив, що Росія заздалегідь попередила Угорщину про напад на Україну. "Вона чомусь вважала, що може забрати частину своєї території. Та країна, яка так поводилася - подивимося, які наслідки будуть після цієї війни для цієї країни", - сказав він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА