10:29 04.05.2022

Єрмак обговорив питання безпеки та посилення санкційної політики щодо РФ із радниками лідерів США, Великої Британії, Франції та ФРН

2 хв читати
Єрмак обговорив питання безпеки та посилення санкційної політики щодо РФ із радниками лідерів США, Великої Британії, Франції та ФРН

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч у форматі відеоконференції з радниками лідерів Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини, під час якої вони обговорювали питання безпеки та посилення санкційної політики щодо РФ, повідомляє пресслужба ОП.

"Андрій Єрмак поінформував співрозмовників про перебіг подій на фронті, зазначивши, що найскладнішою ситуація залишається на південному сході України, де Росія зосередила значні сили. Також він розповів про евакуаційну місію із заблокованого російськими військами міста Маріуполя на Донеччині", - йдеться у повідомленні.

За словами керівника ОП, у вівторок 156 українських громадян, які ховалися від російських бомбардувань у підвалах заводу "Азовсталь", нарешті дісталися Запоріжжя і перебувають у безпеці.

Водночас Єрмак зазначив, що російські війська продовжують обстрілювати "Азовсталь", де досі перебувають цивільні та поранені військові, які потребують невідкладної медичної допомоги, і наголосив на необхідності вжиття всіх зусиль, щоб деблокувати цих людей.

"У межах постійного діалогу сторони продовжили обговорення майбутніх гарантій безпеки для України. Наша держава, яка зіткнулася з російською агресією, зацікавлена в отриманні чітких і конкретних гарантій", - уточнюють в ОП.

Там додають, що сторони обговорили підготовку наступного санкційного пакета щодо Росії. План дій щодо посилення санкцій, який напрацювала міжнародна експертна група Єрмака-Макфола, було передано партнерам України.

"Співрозмовники погодилися, що санкційний тиск на Росію має посилюватися, допоки вона не припинить агресивної війни й не почне шукати мир", - наголошується в повідомленні.

Уточнюється, що у відеоконференції брали участь радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, радник прем'єр-міністра Великої Британії з національної безпеки Стівен Лавгроув, радник федерального канцлера Німеччини із зовнішньої політики Єнс Пльотнер та посол Франції в Україні Ізабель Дюмон разом з іншими представниками французької сторони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА