10:51 04.05.2022

Зеленський має все-таки зробити політично виважений крок та запросити президента Німеччини до Києва - Володимир Кличко

2 хв читати
Зеленський має все-таки зробити політично виважений крок та запросити президента Німеччини до Києва - Володимир Кличко

Україна має сьогодні об'єднувати позицію європейців, оскільки так буде досягнуто більшого успіху та перемоги в битві з Росією, вважає боксер, брат мера Києва Володимир Кличко.

"У Києві сьогодні був лідер найбільшої опозиційної партії Німеччини – Християнсько-демократичний союз – Фрідріх Мерц. Він зустрівся з найвищим керівництвом України, зустрівся з мером столиці. Висловив підтримку та запевнив у подальшій допомозі нашій державі. І ми за це вдячні. Я переконаний, що Україні на сьогодні критично потрібні надійні та потужні партнери. З якими потрібно розмовляти, розвивати співпрацю, за щось бути вдячними, у чомусь переконувати", – написав Кличко у фейсбуці у вівторок.

Він зазначив, що в Німеччині були стурбовані тим, що Україна відмовилася прийняти німецького президента Франка-Вальтера Штайнмаєра.

"Олії у вогонь підливають і недипломатичні заяви українського посла на адресу німецького канцлера. Зараз не час для емоцій та зайвого красномовства! Упевнений, президент Зеленський має все-таки зробити політично виважений крок і запросити президента Німеччини – держави-стратегічного партнера України до Києва. Нам треба сьогодні об'єднувати позицію європейців – так ми досягнемо більшого успіху для нашої країни та перемоги у битві з російським агресором", – підсумував Кличко.

У квітні німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела повідомило, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр планував приїхати до Києва разом з урядовими делегаціями інших країн ЄС, проте Зеленський нібито не захотів зустрічі з ним через тісні зв'язки німецького лідера з Росією.

Пізніше сам Штайнмаєр повідомив, що в Києві вважають його можливий візит до України небажаним, додавши, що польський президент Анджей Дуда останніми днями пропонував спільну поїздку в Україну для того, щоб "дати сильний сигнал європейській солідарності з Україною".

На тлі цього канцлер Німеччини Олаф Шольц, як повідомляє німецьке видання Der Tagesspiegel, розкритикував відмову України від прийому президента Німеччини з візитом, назвавши її такою, що "дещо збиває з пантелику", і закликав не недооцінювати те, що Німеччина постачає в Україну зенітні ракети та багато інших товарів військового призначення.

13 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що Офіс президента України не отримував звернення від Офісу президента Німеччини щодо візиту німецького лідера Франка-Вальтера Штайнмаєра в Україну.

Водночас він наголосив, що в умовах війни та щоденної загибелі людей в Україні вона має право дозволити собі "приймати і бути серед тих лідерів країн, які реально її підтримують".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА