20:08 05.05.2022

Путін у розмові з ізраїльським прем'єром Беннетом попросив вибачення за слова глави МЗС РФ Лаврова про "єврейську кров Гітлера"

1 хв читати
Путін у розмові з ізраїльським прем'єром Беннетом попросив вибачення за слова глави МЗС РФ Лаврова про "єврейську кров Гітлера"

Президент РФ Володимир Путін у розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом у четвер попросив вибачення за слова міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який раніше заявив про те, що "Адольф Гітлер теж мав єврейську кров", повідомляє канцелярія глави ізраїльського уряду.

"Прем'єр-міністр Нафталі Беннет і президент РФ Володимир Путін обговорили висловлювання міністра закордонних справ Росії Лаврова. Прем'єр-міністр прийняв вибачення президента Путіна за слова Лаврова", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в інтерв'ю телекомпанії Mediaset міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров сказав: "Він (Зеленський - ІФ) висуває аргумент: яка у них може бути нацифікація, якщо він єврей. Можу помилитися, але у Гітлера теж була єврейська кров. Це абсолютно нічого не означає. Мудрий єврейський народ каже, що найзапекліші антисеміти, як правило, євреї. "У сім'ї не без виродка", як у нас кажуть".

У відповідь на це глава ізраїльської дипломатії Яїр Лапід заявив, що висловлювання Лаврова про євреїв є непробачним і обурливим, наголосивши, що євреї не вбивали себе під час Голокосту.

Пізніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також повідомив, що вони з главою МЗС Ізраїлю Яїром Лапідом обурені антисемітськими заявами російського міністра Сергія Лаврова, і закликав голову російської дипломатії публічно перепросити всіх євреїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА