15:00 11.05.2022

Україна стала фортецею на кордоні НАТО й має бути в альянсі - Порошенко

2 хв читати
Україна стала фортецею на кордоні НАТО й має бути в альянсі - Порошенко

Народний депутат фракції "Європейська солідарність", п'ятий президент (2014-2019) України Петро Порошенко зазначає, що українська армія вже довела свою ефективність на рівні натовських стандартів під час протистояння з РФ, тому Українська держава має бути в Північноатлантичному альянсі, що гарантує мир, повідомляється на сайті "Європейської солідарності" в середу.

"Битва України набагато більша за Україну... Де-факто за 8 років російської агресії Україна перетворилася на фортецю на східному фланзі НАТО. Саме ми не дозволяємо Путіну перекинути його війну на інші країни. Українська армія неодноразово доводила, що воює в стилі НАТО. І я пишаюся тим, що з 2014 року під моїм командуванням і за допомогою наших союзників по НАТО ми не втрачали часу, щоб створити нову українську армію з повного нуля", – сказав Порошенко на онлайн-виступі під час міжнародної конференції "НАТО після Мадрида: уроки України", що відбулася в Болгарії.

Політик закликав напередодні саміту НАТО в Мадриді розглядати Україну як найвідданішого союзника НАТО. "На полі бою ми довели, що відповідаємо критеріям ПДЧ на 100%. Якщо ми на це не заслуговуємо, то хто заслуговує? Настав час для НАТО вивчити урок Бухареста. І настав час для НАТО навчитися мужності України", – сказав він.

Порошенко наголосив, що наразі Україна потребує більше важкої зброї, актів про лендліз від союзників, зокрема Болгарії, а також необхідно посилити санкції проти РФ. "Ми повинні зупинити Путіна в Україні й зупинити його сьогодні. Інакше російські танки та крилаті ракети можуть з’явитися деінде, навіть у Болгарії. Не недооцінюйте цей виклик. Чим більше Україна отримає зброї, чим більше західної підтримки надійде в Україну, чим більше санкцій буде проти Росії, тим швидше закінчиться ця війна", – закликав він.

За словами Порошенка, "де НАТО – там мир, де Росія – там війна, а щодо нас, то ми в Україні хочемо миру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА