17:06 13.05.2022

"Євросолідарність" закликає впровадити санкції проти РПЦ як організації - пособника тероризму - заява

3 хв читати
"Євросолідарність" закликає впровадити санкції проти РПЦ як організації - пособника тероризму - заява

Політична партія "Європейська солідарність" закликає владу впровадити санкції проти Російської православної церкви як організації - пособника тероризму, а також проти її керівників та підрозділів в Україні, йдеться в офіційній заяві політсили.

"Синод РПЦ в Україні фактично повторив наратив кремля, виводячи з-під відповідальності за агресію проти України Путіна і російську державу, і цинічно перекидаючи відповідальність на Україну. Безглуздо стверджувати, нібито сама Україна і Православна церква України спровокували російський напад. Це - мантра агресора, яку повторив Синод УПЦ МП", - йдеться у заяві.

У ньому наголошується, що Синод УПЦ МП "міг стати зі своїм народом, своїми парафіянами та засудити агресію, розірвати зв'язки з РПЦ та Кірілом, але натомість вони вибрали залишитися в єдності з РПЦ та вигороджувати агресора".

"Російська православна церква проявила себе як організація, яка ідеологічно обґрунтовує, виправдовує і підтримує засобами пропаганди злочин геноциду проти українців і всі воєнні злочини, які здійснює Росія на території України. Предстоятель РПЦ Владімір Гундяєв, позивний Кіріл, активно підтримує війну РФ проти України, публічно заохочуючи і виправдовуючи агресію і злочини своєї країни проти України", - наголошують у "Євросолідарності".

Там додають, що "ця несумісна з християнством позиція перетворює псевдопатріарха Кіріла та його оточення, за влучним висловом Папи Римського Франциска, на "путінських олтарних служок".

"Ми бачимо активну участь РПЦ і її представників у депортації українських громадян до РФ, примусовому розміщенні їх на території приходів, перешкоджанні виїзду у треті країни. Зафіксовані також непоодинокі випадки співпраці з агресором священнослужителів УПЦ МП, яка згідно зі статутом МП є складовою частиною-підрозділом цієї ворожої церковної організації в Україні. Така позиція РПЦ і згода з нею керівництва УПЦ МП викликає протест всередині патріотично налаштованої частини українських священнослужителів, які вважають її несумісною із завданнями і роллю Церкви", - зазначають у партії.

У політсилі закликають застосувати через механізм РНБО санкції проти РПЦ як організації - пособника тероризму та співучасника геноциду, а також проти її предстоятеля - Владіміра Гундяєва (Кіріла), інших представників керівництва (зокрема статутних керівних органів) та складових частин (підрозділів) РПЦ.

Також у "Євросолідарності" пропонують накласти санкції, що передбачають арешт на майно та рахунки, що перебувають за межами РФ, РПЦ та її керівництва, а також складових частин (підрозділів, приходів) РПЦ - та передбачити механізм спрямування їх для покриття витрат на відновлення України, а також забезпечити "швидке та дієве реагування правоохоронних органів на всі виявлені факти співпраці з агресором або ведення антиукраїнської пропаганди з боку священнослужителів, зокрема високого рангу".

"Такі особи мають неухильно притягуватися до кримінальної відповідальності - згідно із законами України щодо боротьби з колабораціонізмом та пропагандою дій держави-агресора (ініційованими "Європейською солідарністю" та підтриманими Верховною Радою України)", - наголошується в заяві.

"Саме така активна патріотична позиція державної влади усуне загрози російського втручання у внутрішні справи України, забезпечить єдність українського суспільства та держави у протистоянні агресору та стане важливим фактором майбутньої перемоги", - підсумували у політсилі.

Джерело: https://eurosolidarity.org/2022/05/13/yevropejska-solidarnist-zaklykaye-naklasty-sankcziyi-proty-rpcz-yak-organizacziyi-posobnyka-teroryzmu-yiyi-kerivnycztva-ta-pidrozdiliv-v-ukrayini-zayava/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА