20:55 30.05.2022

Європі потрібно співпрацювати з Україною незалежно від того, чи отримає вона статус кандидата на вступ до ЄС - французький міністр

1 хв читати
Європі потрібно співпрацювати з Україною незалежно від того, чи отримає вона статус кандидата на вступ до ЄС - французький міністр

ЄС потрібно активізувати співпрацю з Україною незалежно від того, чи вона отримає статус кандидата на вступ до цього інтеграційного об'єднання, заявила в понеділок глава МЗС Франції Катрін Колонна.

"Співпраця потрібна вже зараз", - сказала вона в інтерв'ю телеканалу ТФ-1, коментуючи європейські перспективи України. Колона зазначає, що ЄС може активізувати такі взаємодії з Києвом, зокрема у сфері енергетики.

Говорячи про шлях України до ЄС, міністр нагадала, що до середини червня Єврокомісія підготує рекомендації щодо надання країні статусу кандидата. Наприкінці червня лідери ЄС ухвалять рішення, чи надавати Україні такий статус.

"Франція з інтересом вивчить думку Єврокомісії... Далі, якщо вдасться досягти загальноєвропейського консенсусу щодо необхідності зробити жест заради України, то ми підтримаємо це", - додала Колонна.

За час існування ЄС вступ країн займав різний час. Найшвидше - менше ніж за два роки - вступили Австрія, Фінляндія та Швеція. Рекордсменом за терміном вступу поки що є Хорватія, її прийняли в ЄС через вісім років після початку переговорів щодо її членства в блоці.

Нині в списку країн-кандидатів значаться Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Сербія та Туреччина. Переговори щодо вступу Туреччини тривають з 2005 року, Чорногорії – з 2012 року.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА